Ήπειρος

Τα μυστικά του Κάστρου των Ιωαννίνων

Off

Ένα νέο προορισμό για τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες αποτελούν οι στοές του δυτικού τείχους του Κάστρου των Ιωαννίνων. Οι στοές με είσοδο από την κεντρική Πύλη στην οδό Καραμανλή, αναδεικνύουν τη γοητεία του Κάστρου και καθένας μπορεί να αντιληφθεί και το μέγεθος της οχύρωσης, αλλά και τις διαφορετικές περιόδους στις οποίες έγιναν οι διάφορες παρεμβάσεις και προσθήκες. 
Οι στοές θα είναι ανοιχτές για το κοινό με ελεύθερη είσοδο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και ήδη από τις πρώτες κιόλας ημέρες που άνοιξαν τις πύλες τους, συρρέει πλήθος επισκεπτών, που μένουν ενθουσιασμένοι με την εικόνα που αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια τους.
Οι στοές συντηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με εκτεταμένες παρεμβάσεις της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με προϊσταμένη τότε τη Βαρβάρα Παπαδοπούλου και αποδόθηκαν προς χρήση στο κοινό με την ολοκλήρωση των εργασιών και την τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων, που αναφέρονται τόσο στην ιστορία του Κάστρου, όσο και γενικότερα στην ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, στην πορεία της τα βυζαντινά χρόνια και έπειτα την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ερωτήματα πάντως που πρέπει να απαντηθούν σχετίζονται με τη διάρκεια κατά την οποία οι στοές θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό, αφού ένας τέτοιος μοναδικός χώρος θα έπρεπε να είναι συνεχώς ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου