Επικαιρότητα

Νέο… τηλεγράφημα

Off

“Είμαστε μια οικογένεια τριών ατόμων. Κάθε φορά ο λογαριασμός ρεύματος πάνω από εκατόν πενήντα (150) ευρώ, δεν είχε έρθει ποτέ. Αποφασίσαμε λόγω παιδιού να τοποθετήσουμε κλιματιστικό, για να έχουμε ζέστη το χειμώνα! Τέλη Οκτωβρίου ήρθε ο πρώτος λογαριασμός (μετά την τοποθέτηση), τριακόσια (300) ευρώ! Το θεωρήσαμε λογικό και αναμενόμενο. Τέλη Φεβρουαρίου ήρθε λογαριασμός, χίλια εκατόν ενενήντα δυο (1192) ευρώ! Τρείς χιλιάδες εξακόσιες κιλοβατώρες (3600) ,συν εβδομήντα οκτώ (78) ευρώ έναντι. Το θεωρήσαμε παράξενο ή παρανοϊκό αλλά βάλαμε πεντακόσια (500) ευρώ και μετά από λίγες μέρες άλλα διακόσια (200) ευρώ. Στις 13 Μαρτίου το πρωί μου τηλεφώνησαν από ένα δικηγορικό γραφείο εκ μέρους της ΔΕΗ και με ρώτησαν αν μπορώ να βάλω  εκατό (100) ευρώ, την ίδια μέρα! Τους απάντησα να βάλω πενήντα (50) ευρώ και θα δούμε ανάλογα με τις πληρωμές.

Μου ανακοίνωσαν πως αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός μέχρι είκοσι (20) Μάη, θα προβούν σε διακοπή του ρεύματος! Τηλεφώνησα στη ΔΕΗ, και έκανα διακανονισμό. Σταθήκαμε τυχεροί , έτσι μας είπαν, γιατί ανήκουμε στο κοινωνικό τιμολόγιο και θα έχουμε ισόποσες άτοκες δόσεις”!      

Η άνοδος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων, του φυσικού αερίου, και ιδιαίτερα των αγαθών διατροφής, δημιουργούν προβλήματα στους καταναλωτές και πιο πολύ στα νέα ζευγάρια.

Ο ρόλος της ΔΕΗ ως κοινωνικού χαρακτήρα επιχείρησης, η οποία θα μπορούσε να παίξει ενεργό ρόλο στη συγκράτηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, έχει χαθεί με την τωρινή ιδιωτικοποίησή της.

Το χαμήλωμα του ενεργειακού φόρου κατανάλωσης, είναι αναγκαίο, για το πορτοφόλι των καταναλωτών.

Γιώργος Μακρίδης

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ