Ήπειρος

Ένας δεύτερος δρόμος προς τη γνώση

Off

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων, που έχει πιάσει τους στόχους που έθεσε τα προηγούμενα χρόνια, καθιερώθηκε στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση σε εκείνους που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο.
Το Σχολείο ξεκινά τη νέα χρονιά νωρίτερα από κάθε άλλη φορά αφού στελεχώθηκε με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ βρίσκεται σε αναμονή για την κατανομή αναπληρωτών. Η διεύθυνση, το προσωπικό και οι 130 μαθητές και των δύο ετών έδωσαν το «παρών» χθες στον αγιασμό με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμπίνα και τον αντιδήμαρχο Π. Κολόκα.
Νωρίτερα η διευθύντρια του Σχολείου Καίτη Σεντελέ αναφέρθηκε στην πορεία του Σχολείου και στις εγγραφές που τη φετινή χρονιά ξεπέρασαν τους 90 μαθητές για το πρώτο έτος. Αν και ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι 20, το Σχολείο ενέγραψε 75 μαθητές, ως ένδειξη της διάθεσης που υπάρχει ώστε να βοηθηθούν όσο γίνεται περισσότεροι μαθητές.

Οι στόχοι που επιτεύχθηκαν
Η κα Σεντελέ αναφέρθηκε και στους σημαντικούς στόχους που πέτυχε το Σχολείο και οι οποίοι αποτυπώνονται αρχικά στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των μαθητών. Το 80% των μαθητών έχουν ηλικία κάτω των 40 ετών και το 20% αυτού του ποσοστού έχουν ηλικία κάτω των 25 ετών. Επίσης το Σχολείο έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, σε ευπαθείς ομάδες, σε μετανάστες και αλλοδαπούς, με το 60% των μαθητών να προέρχονται από τις παραπάνω ομάδες.
Επίσης, το Σχολείο προσπαθεί να συνδέσει τη φοίτηση με την αγορά εργασίας, βοηθώντας τους μαθητές είτε να αναβαθμίσουν την εργασία τους, είτε να αποκτήσουν έναν τίτλο σπουδών που θα τους βοηθήσει στην πορεία.

Η ταυτότητα του Σχολείου
Το ΣΔΕ απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν ηλικία 18 ετών και άνω και δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου. Έχει δύο έτη σπουδών και το απολυτήριο είναι ισότιμο με του τυπικού Λυκείου. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά 16.30 – 20.30 και το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στα ανάγκες, τις προσδοκίες, και τις ικανότητες των μαθητών. Διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα, αλλά με τεχνικές και μεθόδους προσαρμοσμένες στην εκπαίδευση ενηλίκων.
Στο ΣΔΕ τέλος γίνονται εργαστήρια, διαθεματικά και project μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές μέσω της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της αλληλεπίδρασης να αναδείξουν και να αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου