Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 10:39
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα

Με στρατηγική για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Off

Το νέο στρατηγικό μοντέλο που φιλοδοξεί να εφαρμόσει η Ελλάδα για την ενίσχυση του εξωστρεφούς χαρακτήρα των επιχειρήσεων που μπορούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος που προκάλεσαν οι πολλαπλές κρίσεις, παρουσίασε από τα Γιάννενα, το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφ. Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας, Κων. Φραγκογιάννης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και είχε ως θέμα τις δυνατότητες εξασφάλισης ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Φραγκογιάννης στην ομιλία του τόνισε, ότι ένας από τους βασικούς στόχου της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκεί στο συγκεκριμένο τομέα είναι, να διαμορφωθεί μία νέα αντίληψη στη χώρα, ότι η επιχειρηματικότητα δε μπορεί να ενοχοποιείται γιατί θέλει και πρέπει να αναπτυχθεί. «Αλλά πάντα μιλάμε για εξωστρεφείς επιχειρήσεις, με ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους με αξιοκρατικές μεθόδους. Το 2021 η Ελλάδα κατάφερε να είναι στην πρώτη θέση στην Ευρώπη, στην αύξηση του μέσου όρου στον όγκο των εξαγωγών και αυτό θέλουμε να ενισχυθεί περαιτέρω», σημείωσε ο κ. Φραγκογιάννης, που όπως και στις δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στο Επιμελητήριο τόνισε ότι γίνονται διαρκώς νέες προσπάθειες για να «ανοίξουν» νέες αγορές για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία τα Αραβικά Εμιράτα και άλλες.

Στο χαιρετισμό του στην αρχή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημ. Δημητρίου επισήμανε την αναγκαιότητα της διαμόρφωσης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στη χώρα, που θα σηματοδοτήσει την αύξηση του ΑΕΠ. «Μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε τη μαγιά που υπάρχει σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, αλλά απαιτείται μία ενιαία εθνική στρατηγική, που θα ενισχύσει το εξαγωγικό προφίλ της χώρας», τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ακόμη και τοποθετήθηκαν οι

Χάρης Λαμπρόπουλος Πρόεδρος, Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας  Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ).

Γιώργος Σμυρλής, Πρόεδρος Enterprise Greece

Γιώργος Φιλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εnterprise Greece

Aνδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ

Δημήτρης Ζαχαράκης, CEO TERRACOM

Θανάσης Κατσανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΖΟΙΝΟΣ WINERY

Κωνσταντίνος Κορνμπρόστ, International Business Development ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Ιωάννης Καραγιάννης, Πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων, Σύμβουλος εξαγωγών, Συνεργάτης Υπουργείου Γεωργίας της Ρουμανίας.

Συνάντηση με τον Μ. Ελισάφ

Με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών και Οικονομικής Διπλωματίας Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο συζητήθηκαν οι δυνατότητες εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και η ενδυνάμωση της συνεργασίας με την Αλβανία καθώς και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ