Επικαιρότητα

Στις 20 Ιουλίου ξεκινά το «Μάθημα Ιστορίας»

Off

Στις 20 Ιουλίου από το υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ ξεκινά η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων «Μάθημα Ιστορίας» του Σάκη Σερέφα, για να συνεχίσει το ταξίδι της στην  Ήπειρο και σε επιλεγμένες εκδηλώσεις ανά τη χώρα.

Το έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου.

Το «Μάθημα Ιστορίας» εμπνέεται από τη Μικρασιατική καταστροφή και ψηλαφίζει τις έννοιες της ιστορικής μνήμης, του πολέμου και της προσφυγιάς. Με αφορμή, λοιπόν, ένα ιδιότυπο μάθημα ιστορίας, το θεατρικό έργο του Σάκη Σερέφα μεταφέρει στο παρόν το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής με όσες κωμικές αλλά και δραματικές στιγμές μπορεί να επιφέρει η σύγκρουση της ιστορίας με το σήμερα.

«Πότε αρχίζει κανείς να είναι πρόσφυγας;  Το να είσαι πρόσφυγας είναι μια ιδιότητα ή μια ψυχολογική κατάσταση;»

«Ο καθένας μπορεί να πάθει προσφυγιά κατά τη διάρκεια του βίου του, να ξεριζωθεί από τον τόπο του ή από τον ίδιο του τον εαυτό, τις επιθυμίες του, τα όνειρα του….».

Οι συντελεστές

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίνα Κωνσταντινίδου

Μουσική: Γιάννης Μαθές, Κινησιολογία: Χάρης Πεχλιβανίδης, Φωτισμοί:, Παναγιώτης Μανούσης, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου.Ερμηνεύουν: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Χρήστος Χρήστου, Ζωντανή μουσική επί σκηνής: Γιάννης Μαθές, Οργάνωση παραστάσεων: Χρήστος Χρήστου, Μαρία Τσαμπά, Ηχητική κάλυψη: Δημήτρης Καραγιώργος, Χειρισμός φωτισμού: Δημήτρης Νικολάου, Τεχνικοί: Θανάσης Ζιάβρος, Λευτέρης Καραμανωλάκης

Εισιτήρια

Τιμή εισιτηρίου:10,00€ κανονικό, 7,00€ εκπτωτικό (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών). Άνεργοι και ΑΜΕΑ 3,00€. Ομαδικά εισιτήρια και σύλλογοι(άνω των 15 ατόμων) 7,00€.

Προπώληση: Viva.gr

Πληροφορίες στα τηλέφωνα  26510 25670 & 26510 73233 (09:30’ – 13:30’).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ