Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 10:58
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουλίου 2022
Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ξανά υποψήφιος για δήμαρχος ο Νίκος Γκόντας

Off

Την υποψηφιότητά του εκ νέου για το αξίωμα του δημάρχου της πόλης, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Νικ. Γκόντας, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» στον δήμο Ιωαννιτών.

Ο κ. Γκόντας σχεδόν τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από τη δημ. αρχή Ελισάφ με την οποία συνεργάζεται η παράταξή του, «χωρίς να διεκδικήσει ανταλλάγματα, όπως έκαναν άλλοι που είτε τα πήραν είτε δεν τα πήραν», όπως ανέφερε, σε μία μακροσκελή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε επί μακρόν στο έργο της δικής του θητείας και του Αν. Παπασταύρου στον δήμο Ιωαννιτών.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στον Θ. Μπέγκα για τη δική του θητεία στον δήμο, βάζοντάς τον στο ίδιο κάδρο με την Τατ. Καλογιάννη, λέγοντας, ότι κάποιοι θεωρούν, πως έχουν «κληρονομικό δικαίωμα» να είναι δήμαρχοι στην πόλη, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Αρ. Μπαρτζώκας, με τη σαφή διαφοροποίηση της παράταξης για όσα συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΙ, τηρώντας μία διαφορετική στάση απέναντι στους εργαζόμενους, από αυτήν του προέδρου της επιχείρησης.

Ο κ. Γκόντας ακόμη διέψευσε καταρχάς τα σενάρια που τον θέλουν να προχωρά στη διάλυση της παράταξης και της κοινής καθόδου με την παράταξη Ελισάφ, έπλεξε το εγκώμιο του δημάρχου σε προσωπικό επίπεδο, για την προσπάθειά του σε δύσκολες συνθήκες να διοικήσει τον δήμο, αλλά δεν επιφύλαξε και ιδιαίτερα θερμά λόγια για το έργο της δημ. αρχής, αναφέροντας μία σειρά προβλημάτων και καθυστερήσεων. Αναγνώρισε ωστόσο την προσπάθεια που γίνεται σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, όπως είπε, για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία γενικότερα.

Δεσμεύτηκε όμως, ότι η παράταξη θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημοτική αρχή, για το καλό της πόλης, που ήταν και ο λόγος της συνεργασίας, αφού ο δήμος κινδύνευε να πέσει σε καθεστώς ακυβερνησίας, λόγω του «εκτρώματος» όπως χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η στήριξη σε Ελισάφ

ήταν μονόδρομος»

Η πρώτη του αναφορά στη συνέντευξη Τύπου αφορούσε στην επιλογή της παράταξης να συνεργαστεί με την παράταξη Ελισάφ, επιλογή που ήταν μονόδρομος, όπως τόνισε. «Δυστυχώς, η θητεία Μπέγκα δε μας έδινε κάποιο ερέθισμα να στηρίξουμε τη δική του παράταξη και αποφασίσαμε να στηρίξουμε την παράταξη του κ. Ελισάφ, για να διώξουμε το φάσμα της ακυβερνησίας από τον δήμο, λόγω μίας διάταξης – εκτρώματος. Εμείς στηρίζουμε τη δημοτική αρχή, αλλά δεν ταυτιζόμαστε, διατηρώντας τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας. Παρείχαμε και παρέχουμε στήριξη, χωρίς να ζητήσουμε ανταλλάγματα, αντίθετα με κάποιους άλλους που είτε ζήτησαν και πήραν είτε ζήτησαν και δεν τα πήραν τελικά. Προφανώς, δεν είναι εύκολο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν διαφορετική κοσμοθεωρία για την αυτοδιοίκηση, αλλά μας ενώνουν τα προβλήματα του τόπου», ανέφερε για να πλέξει το εγκώμιο των στελεχών της παράταξης που από τις θέσεις τους προσπαθούν για το καλύτερο για τα συμφέροντα των δημοτών και της πόλης. «Η σχέση μου με τον κ. Ελισάφ είναι άριστη, κάνει ο ίδιος μία σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια σε πολλούς τομείς», ανέφερε.

Η υποψηφιότητα

Έχοντας παραθέσει μία μεγάλη λίστα έργων επί της δικής του θητείας και επί της θητείας Παπασταύρου που προηγήθηκε στον δήμο Ιωανντιών, ο κ. Γκόντας τόνισε, ότι παρότι ο χρόνος είναι πολύς μέχρι τις εκλογές και ως το τέλος της θητείας, που είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2023, η παράταξη θα είναι παρούσα στις εκλογές. «Και εγώ θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Παίρνουμε αυτή την απόφαση, στηριζόμενοι στα έργα μας, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και επειδή θεωρούμε, ότι δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα σε κάποιον να διεκδικεί το δημαρχείο».

Διαφορές απόψεων

στη ΔΕΥΑΙ

Για την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» είναι κορυφαίο ζήτημα όπως φάνηκε, η αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης στη ΔΕΥΑΙ, με τον κ. Γκόντα να διαφοροποιείται από τη θέση του κ. Μπαρτζώκα, εν αναμονή των αποφάσεων της δικαιοσύνης και της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων, προτείνοντας ο ίδιος να επέλθει εξωδικαστικός συμβιβασμός. «Υπάρχουν εργαζόμενοι – διαμάντια στη ΔΕΥΑΙ και πρέπει να στηριχθούμε σε αυτούς, γιατί αυτοί θα στηρίξουν την επιχείρηση. Δυστυχώς, παρότι προσπαθήσαμε να πείσουμε τον πρόεδρο του Δ.Σ δεν κατέστη εφικτό», ανέφερε.

Βελισσάριο και

επιμέρους ζητήματα

Ο κ. Γκόντας υπερασπίστηκε το έργο της δικής του θητείας και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε κάποια θέματα που εκκρεμούν, όπως το στρατόπεδο Βελισσαρίου, που είναι δύσκολο πλέον να παραχωρηθεί, η χωροθέτηση του νέου δημαρχείου, προτείνοντας τη λαϊκή της Αγίας Μαρίνας. «Δε βλέπω να παίρνουμε κάτι τελικά στην υπόθεση του στρατοπέδου, γιατί δύσκολα θα έχουμε πάλι την ευκαιρία να έχουμε έναν άνθρωπο όπως ο Κων. Τασούλας σε θέση ευθύνης, όπως τότε, που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά και είχε πείσει και το ΤΕΘΑ για την παραχώρηση του 62% της έκτασης στον δήμο. Πρότεινε ακόμη την κατασκευή πεζογέφυρας που θα συνδέει το Νησί με την πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το Νησί δεν είναι ιδιοκτησία κανενός».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου