Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 04:06
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα

Επιβεβαιώθηκε ο ρόλος και η δυναμική της Τράπεζας Ηπείρου

Off

Με τα οικονομικά στοιχεία των αποτελεσμάτων του 2021, να είναι τα καλύτερα ιστορικά, στην πορεία της Τράπεζας Ηπείρου, η Γεν. Συνέλευση της Τράπεζας το απόγευμα της Πέμπτης χαρακτηρίστηκε από ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, που θα ήταν προφανώς μεγαλύτερο εάν δεν είχαμε περάσει στις συνθήκες της νέας ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη Γενική Συνέλευση επιβεβαιώθηκε ο ρόλος και η δυναμική της Τράπεζας Ηπείρου ως ένας οργανισμός που προσθέτει στην αναπτυξιακή διάσταση και προοπτική της Ηπείρου, με τον πρόεδρο του ΔΣ Κων. Ζωνίδη, να αναφέρεται στα θετικά πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς παρά το βαρύ οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα που άφησε η πανδημία την τελευταία διετία. Ο κ. Ζωνίδης μίλησε για το ενεργητικό της Τράπεζας, το οποίο σημείωσε αύξηση κατά 1,81% σε σύγκριση με το 2020. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα ενίσχυσε όλα τα οικονομικά της στοιχεία διατηρώντας υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, ο οποίος υπερβαίνει το 16,3% και κατάφερε να σημειώσει ισχυρή λειτουργική επίδοση και το 2021. Τέλος, ο κ. Ζωνίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα οφέλη που απέφερε η επέκταση του δικτύου της Τράπεζας με το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε Μέτσοβο και Πάργα στοχεύοντας στην περαιτέρω στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε το προσωπικό και τα στελέχη της Τράπεζας για τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, καθώς και τους συνεταίρους της Τράπεζας που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ενδυνάμωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Χρονιά ορόσημο

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2021, αναφέροντας ότι αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την Τράπεζα, καθώς σημειώθηκε σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς. Κέρδη προ προβλέψεων ανήλθαν σε €4,5 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 20% , κυρίως μέσα από την υγιή πιστωτική επέκταση. Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 9,6% ανερχόμενα πλέον στο 46,1% του συνόλου των δανείων. Επιπρόσθετα, ο κ. Βουγιούκας, σημείωσε ότι το 2021 υλοποιήθηκαν κάποια από τα σημαντικότερα έργα της τελευταίας δεκαετίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της απλοποίησης των διαδικασιών της Τράπεζας, με κυριότερο τη μετάπτωση στο νέο core banking system και την νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Ο κ. Βουγιούκας μίλησε για τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του 2022 και τους στόχους που έχουν τεθεί για τη διατήρηση της ισχυρής θέσης της Τράπεζας στην Ήπειρο με την αύξηση του μεριδίου αγοράς κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, ανακοίνωσε ότι από τέλη Ιουλίου η Τράπεζα θα παρέχει νέα ασύρματα POS τελευταίας τεχνολογίας Android και μέχρι τέλη του έτους νέες χρεωστικές κάρτες με όλες τις σύγχρονες λειτουργίες.

Ο ρόλος του

στρατηγικού επενδυτή

Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Βασίλειος Τσουκανέλης, τόνισε την καθοριστική συμβολή του στρατηγικού επενδυτή ο οποίος με τη συμμετοχή του το 2015 στο κεφάλαιο της τράπεζας άλλαξε την πορεία και καθόρισε και καθορίζει το μέλλον του οργανισμού, δίνοντας όραμα στους παλαιούς και νέους συνεταίρους της τράπεζας οι οποίοι επίσης αύξησαν σημαντικότατα τη συμμετοχή τους. Ο κ. Τσουκανέλης σημείωσε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου είναι σήμερα η παλαιότερη συνεταιριστική τράπεζα στην Ελλάδα και ταυτόχρονα έχει αποδείξει ότι είναι μια σύγχρονη, ευέλικτη και δυναμική τράπεζα που δημιουργεί αξία για τον τόπο της, με πράξεις που κάνουν θετική διαφορά στις ζωές των μετόχων της και στην κοινωνία, στοχεύοντας στην οικονομική ευημερία της Ηπείρου.Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, εξέφρασε την ικανοποίηση για τα αποτελέσματα τα οποία συμβαδίζουν με το επιχειρηματικό πλάνο του οργανισμού, ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους μεριδιούχους για την στήριξη και την υιοθέτηση του οράματος του στρατηγικού επενδυτή και δήλωσε την αδήριτη συνέχιση της στήριξης της τράπεζας από το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ. Αναφέρθηκε στους στόχους που η τράπεζα έχει θέσει και κάλεσε όλους τους Ηπειρώτες να συμμεριστούν και να στηρίξουν το όραμα για τη δημιουργία μιας ισχυρής ελληνικής συνεταιριστικής τράπεζας συμβάλλοντας στην ανάδειξή της σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες χρηματοοικονομικές ανάγκες των πελατών της.

Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, τα διοικητικά στελέχη της Τράπεζας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τα αποτελέσματα του 2021 και ευχαρίστησαν όλο το προσωπικό της Τράπεζας το οποίο με την αφοσίωση και αποφασιστικότητά του συμβάλει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους Ηπειρώτες.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου