Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 09:56
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα

Διαχρονική αγάπη των Ηπειρωτών προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Off

Με αισθήματα αγάπης και συγκίνησης υποδέχθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Αλ. Καχριμάνης, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και πολίτες το πρωί της Δευτέρας.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε στη διαχρονική αγάπη των Ηπειρωτών προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπενθυμίζοντας παράλληλα, πως η Ήπειρος είναι ένας τόπος Αγίων, με αναφορά τόσο στον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο των Ιωαννίνων, όσο και στον Άγιο Παϊσιο.

«Η Ήπειρος είναι όμως και η γη Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών. Οι δεσμοί τους με την Ορθοδοξία ήταν άρρηκτοι και σχεδόν όλοι τους  είχαν χρηματοδοτήσει την ανέγερση ναών και μοναστηριών  στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς, για το μεγάλο θρησκευτικό πλούτο που έχει ο τόπος μας και τον οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, προσπαθεί   χρόνια να τον συντηρήσει, να τον διαφυλάξει, να τον προβάλλει στις επόμενες γενιές. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε μας εμπνέει η δική σας υπομονή, η αδιασάλευτη προσήλωση στην πίστη και στην ελπίδα», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.  Ακολούθησε η προσφορά δώρων και αναμνηστικών προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με πολλές εκδόσεις της Περιφέρειας Ηπείρου.  Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά των Αγίων που προέρχονται από την Ήπειρο ή μαρτύρησαν σε αυτόν τον τόπο ενώ επιφύλαξε εγκωμιαστικά λόγια για τον κ. Καχριμάνη με αναφορά στον προσωπικό αγώνα και συνολικά της Περιφέρειας για την προστασία, τη διάσωση και την ανάδειξη των θρησκευτικών κειμηλίων και των μνημείων της Ηπείρου.

Τιμητική πλακέτα από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Η έκπληξη ωστόσο ήρθε λίγο αργότερα, όταν εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο νομικός σύμβουλος του Γ. Χριστοβασίλη και της ΠΑΕ παλαιότερα Γεώργιος Βήτας, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χ. Λαζάνη, αφού υπενθύμισαν, ότι από το 2012, ο Πατριάρχης είναι Επίτιμος Πρόεδρος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, του επέδωσαν μία αναμνηστική πλακέτα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ