Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 09:52
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα

Ένα Σχολείο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Off

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε η νέα γενιά να αποκτήσει οικολογική συνείδηση και ευθύνη για το μέλλον του περιβάλλοντος, αποτελεί σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η λειτουργία του Σχολείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Εθνικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, το οποίο εγκαινίασε ο ίδιος το μεσημέρι της Τρίτης.

Το Σχολείο φέρει πλέον το δικό του όνομα με τον Πατριάρχη να εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την τιμή που του επιφυλάχθηκε και να έχει την ευκαιρία αμέσως μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Νωρίτερα, τελέστηκε ο Αγιασμός για τα εγκαίνια λειτουργίας του Σχολείου, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμο, με τον πρώτο να κάνει λόγο στην ομιλία του για την εξέλιξη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, που γίνεται εδώ και χρόνια σε βάρος της φύσης.

Επισήμανε ακόμη, ότι δεν αρκούν περιστασιακές παρεμβάσεις των ανθρώπων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, αλλά απαιτείται μία διαφορετική συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα.

Ο Μητροπολίτης κ.κ Μάξιμος έδωσε το στίγμα της προσπάθειας της Μητρόπολης και του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που εξελίσσεται με εντυπωσιακό τρόπο στην πόλη των Ιωαννίνων και κυρίως με ορατά αποτελέσματα, καθώς καθημερινά ανακυκλώνονται περισσότερες από 60.000 πλαστικές συσκευασίες.Ακολούθησε η παρουσίαση από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση του έργου και των στόχων που έχουν ήδη επιτευχθεί, μεταξύ των οποίων είναι και τα δύο Ρεκόρ Γκίνες για τη συλλογή και ανακύκλωση των γυάλινων συσκευασιών αρχικά και στη συνέχεια για τη συλλογή και ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας.

Γ. Αμυράς – Λευτ. Οικονόμου

Για μία επίσκεψη – ορόσημο για την περιοχή των Ιωαννίνων έκανε λόγο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, μιλώντας για το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, ενώ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτ. Οικονόμου στάθηκε και αυτός στην επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, όπως είπε, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην περιοχή.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ