Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:56
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2015
Ήπειρος

Έχουν ανάγκη στήριξης

Off

Την σύνταξη και αποστολή επιστολών προς τοπικές επιχειρήσεις, διοικήσεις Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, όπως η ΔΕΥΑΙ, αλλά και προς Ανώνυμες Επιχειρήσεις, όπως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν παρουσία εκπροσώπων συλλόγων πολυτέκνων και τριτέκνων από την Ήπειρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους και ένα από αυτά είναι και η άρνηση των Υπεραστικών κυρίως ΚΤΕΛ να προχωρήσουν σε μειώσεις των εισιτηρίων για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Στο ίδιο πλαίσιο βρίσκονται και οι αντιδράσεις που απευθύνονται σε άλλες ομάδες ή εταιρείες επιχειρήσεων στην περιοχή, για την παροχή μειωμένων τιμών, ώστε να είναι προσιτά τα προϊόντα τους σε όλους.
Η Επιτροπή αποφάσισε να σταλούν σε πρώτη φάση επιστολές με τα κοινά αιτήματα των συλλόγων τριτέκνων και πολυτέκνων, όμως στη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκαν και μείζονα προβλήματα των κατηγοριών αυτών, που έχουν να κάνουν με την ίδια την τραγική καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες πλέον και στην περιοχή μας. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ιωαννίνων Κατερ. Γραβάνη είναι δεκάδες οι οχλήσεις σε καθημερινό επίπεδο και οι εκκλήσεις μελών του συλλόγου ακόμη και για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των οικογενειών για φαγητό.
«Συμμετείχαμε στη διανομή φρούτων τον προηγούμενο μήνα, εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και έρχονται σχεδόν καθημερινά και μας παρακαλούν να τους δώσουμε κι άλλα. Απευθύνονται σε εμάς γιατί αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή και σε ποιον άλλον να απευθυνθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, τόνισε «η Περιφέρεια υλοποιεί επιπρόσθετες δράσεις για τη συνδρομή των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών. Το πλαίσιο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα, δεν επιτρέπουν περισσότερες δράσεις, από την επικουρική συνδρομή». 
Επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης μέσα από τις τοποθετήσεις του προέδρου του Συλλόγου Τριτέκνων Πρέβεζας κ. Δήμου και του προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιωαννίνων κ. Μπαλωμένου αναδείχθηκε και η διάσταση απόψεων που υπάρχει σχετικά με την αντιμετώπιση που τυγχάνουν και οι δύο κατηγορίες αυτές από την Πολιτεία.
Μέσα από τη διάσταση των απόψεων αυτών αναδεικνύεται ακόμη πιο έντονα το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που είναι μία βόμβα έτοιμη  να εκραγεί, θέμα όμως με το οποίο η επίσημη Πολιτεία ελάχιστα έχει ασχοληθεί.

Προτάσεις για 
την Ισότητα των Φύλων 
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν οι προτάσεις της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου, που θα αποτελέσουν τη βάση ανάπτυξης δράσεων και πράξεων για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων. Οι στρατηγικοί στόχοι εστιάζονται στην ένταξη της Ισότητας των Φύλων σε όλες τις πολιτικές της Περιφέρειας και στην προστασία και καταπολέμηση φαινομένων παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών γενικότερα και της έμφυλης βίας ειδικότερα. 
Την σχετική εισήγηση έκανε εκ μέρους της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, η περιφερειακή σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, ενώ παρέμβαση στη συζήτηση πραγματοποίησε και η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στην Επιτροπή  Ελ. Μαραγκουδάκη.   

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου