Επικαιρότητα

Η ενδοκυβερνητική κόντρα οξύνεται

Off

Θέση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο, όπως αυτό εξελίσσεται μετά την περίφημη τροπολογία, πήρε η Λαϊκή Συσπείρωση με συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Γ. Πρέντζα, που έκανε λόγο για μία σοβαρή ενδοκυβερνητική κόντρα, με στελέχη και τοπικούς παράγοντες να παίρνουν θέση υπέρ ή κατά των αντιμαχόμενων πλευρών.

Παράλληλα όμως τόνισε, πως είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες τόσο της Περιφέρειας Ηπείρου και προσωπικά του Αλ. Καχριμάνη, όσο επίσης του ΦοΔΣΑ και των δήμων της Ηπείρου.

Αρχικά ο κ. Πρέντζας τόνισε πως η τροπολογία δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά ούτε και το πρόβλημα της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων, λέγοντας στη συνέχεια πως αυτό που είναι δηλωτικό της κατάστασης στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι οι εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις πολιτικών παραγόντων της περιοχής για το ίδιο ζήτημα.

«Η πρόσφατη παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ και προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα, σε γραμμή υπεράσπισης του στρατοπέδου Καχριμάνη με αναφορά σε «θεραπεία» της τροπολογίας δηλ. αλλαγή του ψηφισθέντος νόμου, με πρόταση για κυρίαρχο ρόλο του δήμου Ιωαννιτών και η αναφορά του για μη επάρκεια του ΦοΔΣΑ σε προσωπικό και υπηρεσίες, παρέμβαση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την υπεράσπιση της τροπολογίας από τον έτερο βουλευτή της ΝΔ κ. Καλογιάννη, δείχνει ότι μετά την ψήφιση της τροπολογίας η ενδοκυβερνητική κόντρα οξύνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μία όξυνση που όπως είπε έγινε μεγαλύτερη μετά την παρουσία του κ. Γραφάκου στα Γιάννενα, μετά από πρόσκληση της ΠΕΔ και του ΦοΔΣΑ, με αποκλεισμό του περιφερειάρχη και δημάρχων, όπως ο κ. Πλιάκος, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης, αλλά με διαρροές για προσπάθεια νουθεσίας του ΦοΔΣΑ, για το πως να κινηθεί για την διεκδίκηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι επιστολές

Στη συνέχεια, ο κ. Πρέντζας αναφέρθηκε στον «πόλεμο» των επιστολών μεταξύ Περιφέρειας και Φορέα Σύμπραξης, που όπως είπε «βγάζουν στη φόρα τα άπλυτα» του ΙΦΣ ως προς την οικονομική διαχείριση των τεράστιων κερδών που αποκομίζει χωρίς να ενημερώνει και να αποδίδει όσα πρέπει στους Ηπειρώτες.

«Δεν χρειάζεται κανένα δαιμόνιο μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί, ταυτίζονται με τις κόντρες μεταξύ περιφέρειας και δημάρχων, μεταξύ δημάρχων διαφορετικών στρατοπέδων και μεταξύ κυβερνητικών βουλευτών».

Σχέσεις εξάρτησης

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ στην Περιφέρεια τόνισε, ότι κανείς από τους δημάρχους δεν είναι δειλός, αλλά είναι τόσο στενά εξαρτώμενοι από την Περιφέρεια Ηπείρου, που είναι αδύνατο να αντιδράσουν με διαφορετικό τρόπο.

«Είναι δήμαρχοι που έχτισαν την πολιτική τους καριέρα υπερασπιζόμενοι την πολιτική κατεύθυνση των κυβερνήσεων που κατάντησαν τους δήμους «ζήτουλες και επαίτες» για να περισσεύει ζεστό χρήμα. Κουβέντα δεν βγάλανε ότι με την τροπολογία αυτή τίποτα δεν αλλάζει για την τσέπη των Ηπειρωτών. Πανηγυρίσανε όλοι τους για την νίκη της ΤΕΡΝΑ η οποία ως μεγάλος οικονομικός παίκτης μπορεί να παρεμβαίνει και να αλλάζει τους πολιτικούς – αυτοδιοικητικούς συνομιλητές της, για να εξυπηρετήσει καλύτερα την απρόσκοπτη κερδοφορία της», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου