Πολιτισμός

27 ΙΟΥΛΙΟΥ- 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Με πλούσιο πρόγραμμα το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Off

Ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό του Κέντρο, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τη χορηγία και αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, παρουσιάζει και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Δωδώνης.

Το Φεστιβάλ, φιλοξενείται από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, με παράλληλες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται, πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο, στις Πηγές του Αχέροντα (Σιστρούνι) και στη Λίμνη Βιρού (Πηγές Λούρου-Βουλιάστα).

Η εκκίνηση γίνεται με συναυλία του Γιάννη Χαρούλη

(Γενική είσοδος: 15€, Εκπτωτικό: 12€, Δημότες Δωδώνης & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος).

Τη σκυτάλη παίρνει το Εθνικό Θέατρο με τη Μήδεια του Μποστ. (Γενική είσοδος: 15€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος)

Δύο μέρες αργότερα, πλάι στις πηγές του Αχέροντα, ο Μπάμπης Τσέρτος, με συνοδοιπόρους τη Νάντια Καραγιάννη και τον Νίκο Καραγιάννη (Είσοδος ελεύθερη).

Φόρο τιμής στη μουσική, τα τραγούδια, τον ήχο και τον λόγο της Μικράς Ασίας θα αποτίσουν o τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου και οι ηθοποιοί Δανάη Λουκάκη και Σόλων Τσούνης, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. (Γενική είσοδος: 10€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος).

Συνέχεια στη Λίμνη Βιρού με τιυς encardia (Είσοδος ελεύθερη)

Η Μήδεια του Ευριπίδη έρχεται στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης που σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, με την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό.

(Γενική είσοδος: 15€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος)

Επίσης, το Φεστιβάλ Δωδώνης στήνει, φέτος, σε συνεργασία με το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival. Οι επισκέπτες θα συμμετέχουν στη δημιουργία ενός μεγάλου Πικ Νικ, το οποίο συνοδεύουν συναυλίες ανερχόμενων καλλιτεχνών και νεανικών μουσικών σχημάτων, καθώς και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, στο ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο θερινό σινεμά, που θα φιλοξενήσει ο χώρος του Αρχαίου Σταδίου. (Είσοδος ελεύθερη)

Ακολουθεί η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra Tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων του  Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα

(Γενική είσοδος: 15€, Εκπτωτικό: 10€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος)

Το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης ολοκληρώνεται τη νύχτα με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με συναυλία του Ορφέα Περίδη. (Είσοδος ελεύθερη).

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ. – Άνοιγμα εισόδου: 8 μ.μ. Δήμος Δωδώνης: 2654360149, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης: 2651365518.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ