Ήπειρος

Μαθαίνοντας τον κόσμο των πουλιών

Off

Ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν σήμερα Σάββατο οι μικροί φίλοι του περιβάλλοντος, αλλά και οι μεγαλύτεροι, που θα βρεθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» για την εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών.
«Η Γιορτή των πουλιών – τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους» είναι το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης στην οποία θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό από τα μεταναστευτικά πουλιά στη λίμνη Παμβώτιδα, αλλά και από τις διαδρομές τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.
Όπως τόνισε η συντονίστρια του έργου του Φορέα Διαχείρισης Κατερίνα Χιωτέλη στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της μετανάστευσης των πουλιών και την ανάγκη προστασίας τους στις περιοχές αναπαραγωγής και διαχείμασης, καθώς και κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών.
«Η Κλιματική Αλλαγή, η αλλαγή στις χρήσεις γης, η λαθροθηρία και η απώλεια των βιοτόπων που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους, όπως οι περιοχές στάθμευσης για ξεκούραση και ανεφοδιασμό κατά μήκος της μεταναστευτικής διαδρομής, αποτελούν τις κύριες απειλές για τα μεταναστευτικά πουλιά», σημείωσε η κα Χιωτέλη.
Η «Γιορτή Πουλιών» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο από τις 10:30 έως τις 13:00 (προσέλευση 10:00-10:30) στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία).
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο (Τόνια Γαλάνη), θεατρικό παιχνίδι από τους «Αθεράπευτους» (Μιχαήλ Παππά, Χριστίνα Δάλλα), παιδικά εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα πουλιά, προβολές σχετικές με το θέμα της μετανάστευσης και παρουσίαση από τον Νίκο Μπούκα με θέμα «Γνωρίζοντας τα πουλιά της λίμνης Παμβώτιδας».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ