Επικαιρότητα

Ανάγκη για διπλασιασμό της δαπάνης των vouchers

Off

Τα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ επισκέφτηκε την Πέμπτη η νουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και συναντήθηκε με τον πρόεδρος Δημήτρη Πάνου.

Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση για όλες τις δομές και υπηρεσίες του Οργανισμού με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της προσχολικής Αγωγής και στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Όπως αναφέρει ο ΟΚΠΑΠΑ, η κα Τζούφη ενημερώθηκε για τις προθέσεις του Οργανισμού να προχωρήσει στην δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων στους υπάρχοντες Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και την δημιουργία νέου Βρεφικού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Συζητήθηκε επίσης «το θέμα των voucher από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ανάγκη  αυξημένης χρηματοδότησης, ούτως ώστε περισσότερες οικογένειες να λάβουν voucher, αλλά και την αύξηση ποσού της αξίας ανά voucher, έτσι ώστε να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι αυξημένες λειτουργικές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών», όπως τονίζει ο οργανισμός.

Η βουλευτής παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρόεδρο του οργανισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο διπλασιασμό της δαπάνης των vouchers, στη θεσμοθέτηση της «Επιταγής Ακρίβειας» για τους παιδικούς σταθμούς για όσο διάστημα παραμένουν οι ανατιμήσεις. Επίσης, υπογράμμισε πως για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην πρόταση για δημιουργία «Ευρωπαϊκού Ταμείου για το Παιδί».

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη επεσήμανε πως «έρχεται δύσκολος χειμώνας για όλες και όλους και ιδιαίτερα για τους νέους γονείς. Καλούνται να ανταπεξέλθουν και να προσφέρουν ότι καλύτερο στα παιδιά τους παρά τις πολλαπλές οικονομικές υποχρεώσεις, τις συνεχείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα ενοίκια και στα αγαθά πρώτης ανάγκης». Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Πολιτεία καλεί τους νέους ανθρώπους να δώσουν λύση στο δημογραφικό πρόβλημα, χωρίς να τους εξασφαλίζει στοιχειώδεις διευκολύνσεις στην καθημερινότητά τους ή στην καθημερινότητα των παιδιών τους».

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ