Ήπειρος

Ευρύτερες δυνατότητες συνεργασίας με το Βέλγιο

Off

Τουρισμός, αγροτικά προϊόντα, τεχνολογία πολιτισμός, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχαν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών με την  Πρέσβη του Βελγίου που βρέθηκε στα Γιάννενα την Παρασκευή.

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης δέχτηκε στο γραφείο του την Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανσουάζ Γκιστίν (Françoise Gustin),  με την οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μεταξύ αυτών ήταν  η συνεργασία επιχειρήσεων της Ηπείρου και του Βελγίου για την περαιτέρω  ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η Πρέσβης  για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, δηλώνοντας ότι θα διερευνήσει τις δυνατότητες εγκατάστασης σε αυτό και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας την Πρέσβη υπογράμμισε το ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν στις σχέσεις της Ηπείρου με το Βέλγιο, οι Ηπειρώτες απόδημοι που ζουν σε διάφορες περιοχές του, και στην πλειονότητά τους είναι  απόγονοι όσων είχαν μεταναστεύσει σε δύσκολες περιόδους για εργασία, συμβάλλοντας κι αυτοί στο μέτρο του δυνατού στην ανάπτυξη της χώρας της.

Την Πρέσβη  συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου στα Ιωάννινα κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου.

 

Στο Δημαρχείο

Την Πρέσβη υποδέχθηκε στο γραφείο του και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πρέσβη για την συνεργασία που υπήρξε στον πολιτιστικό τομέα, το προηγούμενο διάστημα, καθώς προβλήθηκαν αρκετές ταινίες κάτι που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Εκτενής συζήτηση έγινε για την προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Τα Ιωάννινα και η Ήπειρος έχουν ισχυρή αποδημία στο Βέλγιο η οποία αποτελεί μία μόνιμη γέφυρας επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων και με την δέσμευση να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ