Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 07:22
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Η Κυβέρνηση δε μιλά με την ίδια γλώσσα για το τρένο

Off

Την άποψη ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην άρνησή της να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την εθνική συμμετοχή για την ωρίμανση των μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου θα αποτελεί τεράστια προσβολή για τους Ηπειρώτες εξέφρασε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Γ. Ζάψας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσε εκ νέου την πρόταση έκδοσης ψηφίσματος από το Σώμα, η οποία όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία με τον Αλ. Καχριμάνη να κάνει γνωστό ότι ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης προτίθεται να επισκεφθεί την περιοχή και να κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

Ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Ζάψας η κυβέρνηση μιλά με περισσότερες από μία γλώσσες για το ίδιο θέμα απευθύνοντας έκκληση να ξεκαθαρίσει τη στάση της.

«Από τη μία ο κ. Τασούλας διαβεβαίωνε ότι το θέμα προχωρά από το υπ. Μεταφορών και από την άλλη ο κ. Σκάλκος από το υπ. Ανάπτυξης έλεγε ότι δεν υπάρχει η πίστωση. Ας αποφασίσει η κυβέρνηση τι ισχύει. Νομίζουν όμως στην Περιφέρεια ότι θα «κάνουν πλάτες» στην κυβέρνηση, τηρώντας αυτή τη στάση. Δεν γίνεται η κυβέρνηση να δίνει 3 δις για την ανατολική Εγνατία και να μην μπορεί να βρει 7,5 εκ. για την Ήπειρο. Είναι προσβολή για την Ήπειρο και ντροπή για την κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Ζάψας.

Διάψευση προσδοκιών

για τα LED

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η ανάδειξη οριστικού αναδόχου για το έργο οδοφωτισμού σε Γιάννενα και Πρέβεζα αντίστοιχα αποτελεί για τον κ. Ζάψα «διάψευση προσδοκιών» για την περιφερειακή αρχή και τον Αλ. Καχριμάνη.

«Ο περιφερειάρχης έλεγε ότι θα υπάρξει έκπτωση 50% και τελικά η έκπτωση είναι 1% στα Γιάννενα και 3% στην Πρέβεζα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπογραφούν αυτές οι λεόντειες συμβάσεις με τέτοια ποσοστά εκπτώσεων».

Επίσης ο κ. Ζάψας άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί τη δυνατότητα των απευθείας αναθέσεων λέγοντας ότι γίνεται καταχρηστική εφαρμογή της, με προφανείς προεκλογικούς σκοπούς.

Δυσαρέσκεια

για το προεδρείο

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζάψας εξέφρασε την απογοήτευση της παράταξης για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου τονίζοντας, ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, η παράταξη θα σκεφθεί εάν θα συμμετέχει.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο αλλά απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και όσοι πιέζουν το προεδρείο όπως είναι οι αντιπεριφερειάρχες, για τη δική τους προβολή, οφείλουν να το ξανασκεφθούν».

Καταλήγοντας και αφού έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την κοινή εκδήλωση με τη παράταξη «Πολίτες για την ανατροπή» στον δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Ζάψας τόνισε πως δεν υπάρχουν απτά αποτελέσματα παρά μόνο προθέσεις για την διαμόρφωση ενός ευρύτερου σχήματος που θα κερδίσει την Περιφέρεια.

«Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την υπεροπλία της περιφερειακής αρχής, αλλά τα πράγματα αλλάζουν. Τρεις τετραετίες στην Περιφέρεια είναι αρκετές για τον κ. Καχριμάνη αλλά θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σχήμα που θα πείσει τους Ηπειρώτες ότι μπορεί να αναλάβει τις τύχες της Ηπείρου».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ