Επικαιρότητα

Ανακυκλώνουμε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ

Off

Από το δημαρχείο της πόλης, και για συμβολικούς λόγους ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η τοποθέτηση των 76 μωβ κάδων ανακύκλωσης που θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και σε αυτούς, οι πολίτες μπορούν να ανακυκλώνουν ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη και αξεσουάρ.

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων.

Η συγκεκριμένη γραμμή ανακύκλωσης αναπτύσσεται σε συνεργασία του δήμου με την εταιρεία Recycom η οποία θα κάνει και την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών σε εβδομαδιαία βάση.

Η χρήση του μωβ κάδου είναι εξαιρετικά απλή, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Βαγγέλης Αράπης, ζητώντας όμως από τους πολίτες να τοποθετούν τα προς ανακύκλωση, είδη σε σακούλες για να διατηρείται η καθαριότητα των κάδων και η αποκομιδή να γίνεται ευκολότερα.

«Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν πως κάνοντας ανακύκλωση μειώνουν τον όγκο των απορριμμάτων και κατ’ επέκταση μειώνουν το κόστος για την διαχείρισή τους» τόνισε ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το δήμο Ιωαννίνων και τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα θα εξελιχθεί με επιτυχία.

Ο αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Βαγγέλης Πήχας ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του δήμου και όλους όσοι συνέβαλαν για την προετοιμασία και την ανάπτυξη του προγράμματος.

«Ο δήμος Ιωαννιτών είναι από τους πρώτους στην Ήπειρο που προχωρούν στην τοποθέτηση των μωβ κάδων κάτι που είχαν ζητήσει και πολλοί πολίτες. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση. Οι κάδοι αναγράφουν ποια υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν και απευθύνουμε θερμή παράκληση στους πολίτες να μην τους χρησιμοποιούν για εναπόθεση απορριμμάτων», σημείωσε ο κ. Πήχας.

Η χωρητικότητά τους φτάνει τα 150 λίτρα ενώ μέρος από τα είδη που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί θα διατίθεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου