Επικαιρότητα

Η συμβολή του Ζαγορίου στην προετοιμασία της Επανάστασης

Off

Μια σημαντική εκδήλωση, μέσω της οποίας έγιναν γνωστές πτυχές της ιστορίας και της συμμετοχής Ζαγορισίων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην πλατεία του Τσεπελόβου.

Η εκδήλωση έγινε από τον Δήμο Ζαγορίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης».

Παράλληλα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το βιβλίο της Αγγελικής Αγγέλη με τίτλο: «Εκ Ζαγορίου-Εν Ζαγορίω. Η συμβολή των Ζαγορίσιων στην Επανάσταση του 1821: Λόγιοι, Έμποροι, Φιλικοί».

Στην γεμάτη από κόσμο πλατεία του Τσεπελόβου, τον λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Ζαγορίου, Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, μίλησε στη συνέχεια για το βιβλίο της κας Αγγέλη.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στους Ζαγορίσιους ευεργέτες και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της συγγραφέως Αγγελικής Αγγέλη.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρώην Πρύτανης και Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Στέφανος Τσιόδουλος και η συγγραφέας του βιβλίου, Νομικός και Δρ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αγγελική Αγγέλη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ