Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 07:55
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Στα πανηγύρια… πανηγυρίζει ο κορωνοϊός

Off

Από τον Σεπτέμβριο αναμένονται τα νεώτερα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αφού μέχρι τότε δεν αναμένεται να αλλάξουν τα πράγματα στην αντιμετώπιση από τους πολίτες, τη στιγμή που και το ίδιο το κράτος εμφανίζει μία… χαλαρή διάθεση.

Η ανακοίνωση των συγκεντρωτικών στοιχείων με ποσοστιαίες αναφορές μία φορά την εβδομάδα έχει αποτρέψει τη δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων ανά περιοχή με την καταγραφή των κρουσμάτων και την διασπορά του ιού.

Το παρήγορο βέβαια είναι πως παρότι αυτή η ανοδική τάση διαρκεί πλέον για 45 ημέρες και συνεχίζεται, ο αριθμός των νοσηλειών δεν έχει αυξηθεί δραματικά, έχει αυξηθεί όμως από την άλλη ο αριθμός των θανάτων.

Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος είναι προφανές ότι το… κύμα χαλάρωσης στην εφαρμογή των μέτρων ειδικά σε χώρους συνάθροισης επέφερε ένα νέο κύμα πανδημίας, κάτι όμως που παρατηρείται διεθνώς και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Επανέλαβε τη σύσταση του εμβολιασμού με την 4η δόση για τους άνω των 60, ειδικά μάλιστα τώρα που φαίνεται ότι το νέο πολυδύναμο εμβόλιο που θα καλύπτει και τις παραλλαγές της Όμικρον δε θα είναι διαθέσιμο νωρίτερα από το Νοέμβριο.

«Οι δείκτες που έχουμε στη διάθεσή μας από τα μοριακά τεστ στο Πανεπιστήμιο δεν είναι καλοί και δείχνουν μία συνεχώς ανοδική τάση όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία και στη Λευκάδα, που προφανώς σχετίζεται και με την τουριστική επισκεψιμότητα.

Είναι σαφές ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να αυξηθούν και οι νοσηλείες και οι θάνατοι», σημείωσε χαρακτηριστικά απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και των πανηγυριών να επιδείξουν προσοχή και … αυτοσυγκράτηση.

Τέλος, ο κ. Νικόπουλος ερωτηθείς για τον σχεδιασμό για τις εμβολιαστικές γραμμές στα Ιωάννινα είπε πως θα τεθεί σε νέα βάση από το τέλος Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται να αυξηθούν οι γραμμές στα νοσοκομεία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου