Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 11:23
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Έληξε η διαμάχη για το ιδιοκτησιακό, ξεκίνησαν άλλες…

Off

Γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ανώνυμες – τις περισσότερες φορές – καταγγελίες, που δημιουργούν ωστόσο πρόβλημα, συνθέτουν το σκηνικό που καλείται να αντιμετωπίσει ο δήμος Πωγωνίου που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να αναδείξει τη λίμνη Ζαραβίνα.

Όσοι πίστεψαν ότι η οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς με την απόδοση της λίμνης στο ελληνικό δημόσιο θα έβαζε και τέλος στα όποια προβλήματα διαψεύστηκαν και αυτό αποδείχθηκε και με την σημερινή προγραμματισμένη συναυλία των Πυξ – Λαξ και του Δημ. Υφαντή στις όχθες της λίμνης, αφού μία καταγγελία τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε την παρέμβαση του Δασαρχείου και η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μεν, αλλά σε διαφορετικό σημείο από αυτό που είχε προγραμματιστεί.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου – Πωγωνίου την Κυριακή, ο δήμαρχος Κ. Καψάλης ακόμα και η αυτονόητη προσπάθεια για την βελτίωση στοιχειωδών υποδομών και τον καθαρισμό της παραλίμνιας έκτασης από την αυτοφυή βλάστηση συναντά αντιδράσεις.

«Τα τελευταία χρόνια και με τις παρεμβάσεις μας κάναμε γνωστή στους πολίτες τη λίμνη και ο αριθμός εκείνων που έρχονται στη Ζαραβίνα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Δυστυχώς όμως γραφειοκρατικές αγκυλώσεις μας επηρεάζουν και δημιουργούν προβλήματα αφού για παρεμβάσεις ή εκδηλώσεις που δεν δημιουργούν κάποιο πρόβλημα, καλούμαστε να τις αλλάξουμε ή να τις τροποποιήσουμε γιατί δεν έχει γίνει η κτηματογράφηση και η οριοθέτηση της λίμνης.

Θα τα κάνουμε κι αυτά, αλλά δεν προχωρούν έτσι τα πράγματα, χωρίς να μας επιτρέπουν να κάνουμε έστω τις στοιχειώδεις υποδομές και τον καθαρισμό του χώρου», ανέφερε.

Για την αξιοποίηση της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Στέλιος Κουκουλάρης και ο πρόεδρος των Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων Κων. Φρίγκας.

Η εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου έγινε σε συνεργασία με τον δήμο Πωγωνίου, τον Σκοπευτικό Όμιλο Ιωαννίνων ΑΟ BUDO και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου