Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:41
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Οκτωβρίου 2015
Ήπειρος

Πάει για Ιανουάριο η «Όαση»

Off

Μία ακόμη παράταση, αυτή τη φορά ίσως περισσότερο δικαιολογημένα από κάθε άλλη φορά ζήτησε και πήρε από το δημοτικό συμβούλιο ο ανάδοχος για την ΟΑΣΗ, η λειτουργία της οποίας μετατίθεται κατά πάσα πιθανότητα για τις αρχές του νέου έτους. 
Τα οικονομικά προβλήματα που προστέθηκαν στις διαδικασίες εκταμίευσης των χρημάτων, λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες από τον Ιούλιο οδήγησαν ουσιαστικά σε διακοπή των εργασιών για δύο μήνες, όμως οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι και καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.
Όπως εξήγησε όμως ο πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Γ. Παπαδιώτης επειδή ο χρόνος της παράτασης είναι πολύ μικρός, επομένως αντίστοιχα μικρά είναι και τα χρονικά περιθώρια, φαντάζει δύσκολο να ξεκινήσει η λειτουργία της μέχρι τα Χριστούγεννα.
Μετέφερε μάλιστα και την θέση του αναδόχου, που είναι η εταιρεία MOTLEY, ότι εάν το κτήριο δεν είναι λειτουργικά έτοιμο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, δεν πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά από τον Ιανουάριο.
Το θέμα της ΟΑΣΗΣ συζητήθηκε στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο δημ. συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης, σε κλίμα έντασης πάντως, καθώς εκφράστηκε η αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης για να συζητηθεί το θέμα, με τον κ. Γκόντα μάλιστα να τονίζει, ότι έχουν παρέλθει προ πολλού τα χρονοδιαγράμματα που είχε ανακοινώσει η δημοτική αρχή, ότι θα είναι έτοιμη και θα λειτουργήσει η ΟΑΣΗ.
Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου κ. Μπέγκα ο οποίος κατηγόρησε την παράταξη του κ. Γκόντα, ότι κλείνει επίτηδες τα μάτια της σε ένα θέμα που σχετίζεται με την διάσωση ενός ιστορικού μνημείου της πόλης, ενώ επί ημερών της στο δήμο Ιωαννιτών ήταν αυτή που επιχείρησε να βάλει οριστική ταφόπλακα στη λειτουργία αρχικά και στη διάσωση του κτηρίου στη συνέχεια…

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου