Εκδηλώσεις

Γέμισαν από παιδικές φωνές τα χωριά του Δ. Ζηρού

Off

Το καλοκαίρι η πιο αγαπημένη και ξέγνοιαστη εποχή των παιδιών, με την φροντίδα των ΚΔΑΠ του δήμου Ζηρού και τη συνεργασία τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων έγινε και φέτος μία χαρούμενη δημιουργική περίοδος για τους μικρούς φίλους. Ζερβό, Κερασώνας, Πολυστάφυλο και βέβαια το Θεσπρωτικό όπου οι δράσεις έχουν αποκτήσει μορφή θεσμού πλέον, πλημμύρισαν από χαρούμενες φωνούλες από δεκάδες παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις.

Άφησαν στην άκρη κινητά, τάμπλετ και κάθε είδους οθόνες και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, διελκυστίνδα, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομία αλλά και νεότερα παιχνίδια (τύπου survivor) χόρεψαν και στο τέλος γεύθηκαν υπέροχα εδέσματα προσφορά των οικοδεσποτών και δροσίστηκαν με τα αγαπημένα των παιδιών παγωτίνια που προσέφερε ο δήμος Ζηρού.

Στόχος των δράσεων ήταν η γνωριμία και η διαπροσωπική αλληλεπίδραση των παιδιών των Κοινοτήτων με τα παιδιά των ετεροδημοτών, να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες, και μέσα από τα παραδοσιακά παιχνίδια να έρθουν σε επαφή με ένα κομμάτι του τοπικού πολιτισμού και της παράδοσης και να συνδυάσουν το παιχνίδι με τη φαντασία τους.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου