Ήπειρος

Λύση για τα στέγαστρα στο Νησί

Off

Χρειάστηκε να περάσουν τρία και πλέον χρόνια για να ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο η οριστική (;) απόφαση για την διευθέτηση του προβλήματος στο Νησί, που αφορά στις αυθαίρετες κατασκευές και τα στέγαστρα, που αλλοιώνουν την αισθητική εικόνα του κορυφαίου τουριστικού προορισμού της πόλης. 
Το βράδυ της Τετάρτης, στο δημ. συμβούλιο ψηφίστηκε η πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ν. Γκόλα, σύμφωνα με την πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας και της Πολεοδομίας και η οποία αφορά σε παρεμβάσεις στο Νησί πάνω από τους κεντρικούς πεζοδρόμους, έτσι ώστε να έχουν όλοι ενιαία μορφή σύμφωνα με τα παραδοσιακά πρότυπα.
Η αντικατάσταση ή η επισκευή θα γίνει με δαπάνες των ιδιοκτητών, σύμφωνα όμως με τις προδιαγραφές της μελέτης-υπόδειξης που εκπόνησε η  τεχνική υπηρεσία του δήμου. Οι διαστάσεις των κατασκευών θα πρέπει να διέπονται από τους πολεοδομικούς κανόνες που αφορούν στα παραδοσιακά σύνολα.
«Το Νησί είναι ένα στολίδι της περιοχής και θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους, ώστε να εμφανίζει την καλύτερη εικόνα», τόνισε ο κ. Γκόλας σε χθεσινές του δηλώσεις, προσθέτοντας, ότι στην πράξη αποδείχθηκε πως η δυνατότητα λήψης οριστικής απόφασης σε συντομότερο χρόνο ήταν εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης, που αφήνει ανοιχτά «παράθυρα» στους ιδιώτες, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου