Εκδηλώσεις

Αντάμωμα ετεροδημοτών της Άρτας στη Ροδαυγή

Off

Στη Ροδαυγή, έγινε την Πέμπτη το βράδυ το «2ο Αντάμωμα Ετεροδημοτών» που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Άρτας, ενώ η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, το είχε θέσει υπό την αιγίδα της.

Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος της Ροδαυγής Θεοφάνης Κίτσιος και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Αντώνης Κόντος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, ήταν παρόντες να υποδεχθούν τους συλλόγους, τους φορείς και τους ετεροδημότες.

Μεταξύ άλλων, το επίσημο παρών έδωσαν, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ροδαυγής Σπύρος Μάνος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβυζινών Γιώργος Μανιώτης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Χρήστος Γκατζόγιας, ο Υπεύθυνος Τύπου της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Ανδρέας Ζανίκας, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Αρταίων: « Για την Δημοτική μας Αρχή, όλοι εσείς είστε μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη, ένα ακόμη όπλο στη μεγάλη μάχη που δίνουμε για την αναγέννηση του τόπου μας. Γι’ αυτό και επενδύουμε πολλά στη συνεργασία μας».

Ειδική αναφορά έγινε, στις πανεπιστημιακές σχολές του νομού. Για το θέμα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως το «ζήτημα αυτό είναι τεράστιο, γιατί το Πανεπιστήμιο πολλές φορές μας κάνει να αισθανόμαστε εμάς τους Αρτινούς επαίτες  για τα αυτονόητα». Και συνέχισε τονίζοντας, πως οφείλει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να συμπεριφέρεται ως Πανεπιστήμιο Ηπείρου. «Εκεί πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας. Και για να μείνουν οι σχολές εδώ στην Πανεπιστημιούπολη στους Κωστακιούς, δυνατές και ακμαίες, με περισσότερους φοιτητές, αλλά και για να γίνει το Αγροδιατροφικό Πάρκο που δικαιούμαστε, ως συμπλήρωμα της Γεωπονικής Σχολή της Άρτας». Και έκλεισε για το θέμα, λέγοντας πως «υπάρχουν τα διαθέσιμα στρέμματα, υπάρχει η γνώση. Αυτό που δεν υπάρχει είναι πίεση απ’ όσους μπορούν και οφείλουν να πιέσουν».

 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ