Ήπειρος

Η συνεργασία αποδίδει καρπούς

Off

Είναι χωρίς αμφιβολία η πλέον κατάλληλη στιγμή για να αξιοποιηθούν οι άριστες σχέσεις και η καλή διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων, για να γίνει στην καλύτερη περίπτωση ένα γερό λίφτινγκ στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης. 
Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, η άριστη συνεργασία και η ανταπόκριση της ΓΓΑ και προσωπικά του κ. Συναδινού, η αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών σε ό,τι έχει ζητηθεί, έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για κάτι καλύτερο το επόμενο διάστημα.
Μία πρώτη εικόνα για το τι έχει γίνει σε διάστημα λίγων μόλις μηνών προκύπτει από το Κολυμβητήριο του ΕΑΝΚΙ, στο οποίο έγιναν για πρώτη φορά μετά από χρόνια εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας για τους χρήστες του, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης κ. Πάικα να εκφράζει και παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν αυτές τις εργασίες κάποια από τα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Κολυμβητήριο.
«Δυστυχώς οι προσπάθειες αυτές όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται από ορισμένους, αλλά κάποιοι θεωρούν, ότι προέχουν άλλα ζητήματα και όχι τα ζητήματα της ασφάλειας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε για να διατηρηθούν οι ώρες κοινού, όπως επίσης και να εξορθολογιστούν οι δαπάνες λειτουργίας, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. 
Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση βέβαια θα προέλθει μέσα από την υλοποίηση της πρότασης που αναφέρεται στην ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, ζήτημα που οι πιέσεις του δήμου και της Ε.Δ. θα συνεχίζουν και το επόμενο διάστημα. Προς το παρόν πάντως, η Επιτροπή Διοίκησης μπορεί να προσβλέπει στην έκτακτη επιχορήγηση από τη ΓΓΑ με ποσό περίπου 100.000 ευρώ. Ενδεχομένως μάλιστα από τα χρήματα αυτά να γίνει εφικτή και η ανακατασκευή της στέγης του Κολυμβητηρίου.

Άλλες παρεμβάσεις
Ο κ. Πάικας αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων παρεμβάσεων που έγιναν ήδη στο ΠΕΑΚΙ, όπως η εγκατάσταση μετρητή ρεύματος ώστε να διαπιστωθούν οι καταναλώσεις σε μία σειρά εγκαταστάσεων. Εκτεταμένες εργασίες έγιναν ακόμη στο Εθνικό Στάδιο, ώστε να μην τίθεται θέμα ασφάλειας για τους αγώνες της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ενώ έχει ήδη επέλθει συμφωνία με τη ΔΕΥΑΙ για τη ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών της Επιτροπής Διοίκησης απέναντί της.
Τέλος, ο κ. Πάικας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς εκείνους που δε σέβονται ούτε το χώρο των εγκαταστάσεων στο ΠΕΑΚΙ, ούτε και τους αθλητές και πολίτες που αθλούνται στο χώρο, να μην εισέρχονται με τα αυτοκίνητά τους εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα έχει ήδη ενημερωθεί η Τροχαία που θα πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο χώρο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου