Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 01:06
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Δυσκολίες στη μακροχρόνια μίσθωση για φοιτητές

Off

Κοστολογικά ασύμφορη κρίνουν οι ξενοδόχοι της πόλης των Ιωαννίνων, τη διάθεση δωματίων σε φοιτητές, μέσω κάποιας συμφωνίας μακροχρόνιας μίσθωσης, κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, αν και από το 2019 άρχισε να παρουσιάζει φθίνουσα πορεία.

Μία πορεία που όχι μόνο δεν ανατράπηκε, αλλά έγινε ακόμη πιο σταθερή από πέρυσι, παρότι η πανδημία εξακολουθούσε να επηρεάζει τη λειτουργία τους, εξαιτίας της αυξημένης επισκεψιμότητας.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης το μεγαλύτερο πλέον διάστημα του έτους, είναι μεγάλες και με ικανοποιητικές τιμές, τις οποίες δε μπορούν να ανταγωνιστούν οι φοιτητές, αφού με τα ίδια ή και με λιγότερα χρήματα μπορούν να νοικιάσουν ένα καινούργιο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Έτσι, όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, αν και κάποιοι γονείς έχουν ήδη απευθυνθεί στους ξενοδόχους για μακροχρόνιες συμφωνίες ενοικίασης δωματίων, για τα παιδιά τους, είναι από δύσκολο έως αδύνατο να επιτευχθούν στην πράξη.

«Δε σας κρύβουμε, ότι είναι πολύ δύσκολο να τους εξυπηρετήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, με εξαίρεση ίσως την περίοδο των εξεταστικών, που υπάρχει μία επιπλέον διαθεσιμότητα στα δωμάτια. Θα μπορούσε ίσως να γίνει κάτι, αν το Πανεπιστήμιο ζητούσε νωρίτερα τη διαθεσιμότητα των δωματίων για να μπορέσουμε κι εμείς με συγκεκριμένο αριθμό ζήτησης να απευθυνθούμε στα μέλη μας, αλλά και αυτό όσες φορές έχει γίνει, αφορά στην πράξη από το εαρινό εξάμηνο και μετά.

Η πραγματικότητα όμως είναι, ότι με βάση το κοστολόγιο που υπάρχει στις επιχειρήσεις, δε μπορούμε να πέσουμε τόσο χαμηλά στις τιμές για να διαθέσουμε δωμάτια στους φοιτητές, γιατί είναι ασύμφορο οικονομικά», ανέφερε ο κ. Σουρέλης.

Υψηλές πληρότητες

ως το τέλος του μήνα

Στο μεταξύ, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης και ευρύτερα στον ορεινό όγκο παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για την εποχή, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πολλών, ότι τα Ιωάννινα καθίστανται πλέον ως ένας προορισμός όλων των εποχών, ακόμη και για το καλοκαίρι, έστω κι αν η πλειονότητα των επισκεπτών, παραμένει για μία – δύο διανυκτερεύσεις. Τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ όμως, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά καθώς σε σχέση με το 2019, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων για τους επισκέπτες της πόλης, έχει διπλασιαστεί στην πράξη για την πόλη των Ιωαννίνων και τον ορεινό όγκο.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ