Ήπειρος

Αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στον Παρακάλαμο

Off

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες υλοποίησης δύο σημαντικών έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και τα οποία πρόκειται αφενός να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής του κατοίκων του Παρακαλάμου και αφετέρου να λειτουργήσουν καθοριστικά για την προστασία του περιβάλλοντος. 
Ο λόγος για το έργο του δικτύου αποχέτευσης του Παρακαλάμου, παράλληλα με το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Τοπικής Κοινότητας συνολικού προϋπολογισμού 5.590.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την περιφέρεια Ηπείρου και παράλληλα για το έργο της ανάπλασης της αγοράς Παρακαλάμου, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ. Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ταυτόχρονα και στις δύο εργολαβίες, κάτι σπάνιο σύμφωνα με τον δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη, που στάθηκε στη σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης των έργων εντός του έτους, ώστε να μην χρειαστεί να επιστραφούν χρήματα στην Ε.Ε
«Θεωρώ, ότι θα είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, ώστε να κλείσουν οι φάκελοί τους. Με το έργο του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού, γίνεται ένα μεγάλο και καθοριστικό βήμα για την απορρύπανση του ποταμού Καλαμά, που ήταν και παραμένει ο τελικός αποδέκτης, ενώ παράλληλα επιλύεται ένα σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους», σημείωσε ο κ. Καψάλης.
Το έργο της ανάπλασης της αγοράς Παρακαλάμου είναι και αυτό εξαιρετικά σημαντικό, καθώς στο τμήμα που υλοποιείται, βρίσκονται ακόμη και σήμερα συγκεντρωμένες οι περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες της Τοπικής Κοινότητας. Οι εργασίες που υλοποιούνται αναφέρονται στη συλλογή των ομβρίων, στην πλακόστρωση των πεζοδρομίων, στην κατασκευή γκαλντεριμιού, στην τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και άλλα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ