Επικαιρότητα

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Με επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων

Off

Με μεγάλη συμμετοχή την Τρίτη το βράδυ την κεντρική πλατεία, έγινε η εκδήλωση αλληλεγγύης των σωματείων του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Η εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας πολιτιστικής ψυχαγωγικής δραστηριότητας που ανέπτυξαν τα σωματεία στη διάρκεια του καλοκαιριού που οργανώθηκε από εκατοντάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενους.

Στο χώρο της κεντρικής πλατείας λειτούργησε περίπτερο των σωματείων και των «Λαϊκών μαθημάτων Αλληλεγγύης» με ενημερωτικό υλικό και αιτήσεις εγγραφής. Παράλληλα, κλιμάκια συνδικαλιστών, άνοιγαν τη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους ενημερώνοντας τους για τις δράσεις των σωματείων.

Η εκδήλωση άνοιξε με μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Κώστα Πρέντζα εκ μέρους των εκπαιδευτικών των «Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης» που φέτος συμπληρώνουν 10 χρόνια λειτουργίας. Ο ομιλητής ανάμεσα στα άλλα επισήμανε ότι «σκοπός των λαϊκών μαθημάτων είναι από τη μία η στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους στην προσπάθεια να αντιπαλέψουν τα ποικίλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην κατάκτηση της γνώσης και από την άλλη να διδάξουν έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης, να κάνουν πράξη ότι μπροστά στις όποιες δυσκολίες μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εμπόδια και τους φραγμούς στη μόρφωση που ορθώνουν για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών η υλοποίηση των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της ΕΕ από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, για να υποστηρίξει ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική βρίσκονται τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων σε κοινό μέτωπο με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τέλος, ευχαρίστησε τους δεκάδες εθελοντές εκπαιδευτικούς και φοιτητές που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν άδολα τη λειτουργία των λαϊκών μαθημάτων ενώ κάλεσε μαθητές και γονείς να δηλώσουν συμμετοχή για τη νέα σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια ο Νίκος Έξαρχος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, εκ μέρους των εργατικών σωματείων αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα στο ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένων «πώς θα βγει ο χειμώνας».

Υποστήριξε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης  απέναντι στο κύμα της ακρίβειας και της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας  στην πραγματικότητα τα πληρώνει ο λαός μέσα από τη φορολογία, ενώ στην ουσία στηρίζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας, της πράσινης μετάβασης και των κυρώσεων στη Ρωσία είναι αυτές που καταδικάζουν τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια.

«Λύση για εμάς αυτές τις συνθήκες είναι η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η διεκδίκηση, η ένταση της αλληλεγγύης» τόνισε χαρακτηριστικά «για να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και όχι ο λαός» τις συνέπειες από τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ