Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 12:14
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Στην Πρέβεζα το συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ

Off

Ο Δήμος Πρέβεζας από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει το Ετήσιο Τακτικό  Συνέδριο της Ένωσης  Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος, η διεξαγωγή του οποίου συμπίπτει με τα 30 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας.

To συνέδριο διοργανώνεται από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος, τον Δήμο Πρέβεζας και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.  Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης.

Την κυβέρνηση θα  εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτριος Γαλαμάτης.

Στο Συνέδριο θα  συμμετέχουν  μεταξύ άλλων  οι  Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Τρίπολης, Ορεστιάδας, Ήλιδας (Αμαλιάδας), Ηρακλείου Αττικής, Ιωαννίνων, Πολυγύρου, Σύρου- Ερμούπολις, Κω, Κατερίνης, Άρτας, Λέρου, Ξάνθης, Λευκάδας Αλεξανδρούπολης και Ασπροπύργου.

Οι εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μαργαρώνα Ρουαγιάλ», ενώ έχουν οργανωθεί ξεναγήσεις στην Αρχαία Νικόπολη και τον Αμβρακικό.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στην πόλη μας το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας.

Τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης είναι εκείνα που καταγράφουν τον παλμό του κάθε τόπου, αφουγκράζονται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών , αναδεικνύουν την σημαντικότητα ειδήσεων και γεγονότων και προβάλλουν θέματα πολιτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος κ.α.

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις «τρέχουν» με ταχείς ρυθμούς η συμβολή των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στη διάχυση της πληροφορίας, και στην αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών είναι καθοριστική και επομένως συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην αποτελεσματική λειτουργία του κάθε Δήμου.

Τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης ανήκουν στους δημότες και όχι στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή κι αυτός είναι ένας κανόνας που διασφαλίζει τον πλουραλισμό, την αντικειμενικότητα και την πολυφωνία τους . Με αυτό τον κανόνα πορευόμαστε κι έτσι θα συνεχίσουμε».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου