Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 01:17
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Μετωπική κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια

Off

Η ακρίβεια και ο περιορισμός των νοικοκυριών ήταν στο επίκεντρο των δηλώσεων που έκανε την Παρασκευή η Μερόπη Τζούφη.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε μία μετωπική κριτική στην κυβέρνηση πάνω στα θέματα της επικαιρότητας με σημαντικότερο τις παρακολουθήσεις ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων.

Για την υπόθεση των υποκλοπών η κα.Τζούφη έκανε λόγο για «βατερλό της ΝΔ» ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «έκρυψε την ενοχή της πίσω από το απόρρητο».

Για την ακρίβεια σημείωσε ότι «Η αύξηση του ενεργειακού κόστους είναι μεγάλη για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά. Ενώ στα τέλη Αυγούστου υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που η μεγαβατώρα κοστίζει 188 ευρώ, στην Ελλάδα κόστιζε 647. Υπάρχει μεγάλη αισχροκέρδεια, ενώ οι παραγωγοί ενέργειας έχουν ήδη λάβει πάνω από 2 δισ. Όσον αφορά στα αυξημένα έσοδα (περίπου κατά 5 δισ.), τα 2,4 από αυτά προέρχονται κυρίως από τον αυξημένο ΦΠΑ που καταβάλλεται, λόγω αύξησης των τιμών. Ο πληθωρισμός είναι στο 12%, τη στιγμή που οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, η 13η σύνταξη «κομμένη» και τα αναδρομικά αποτέλεσαν κοροϊδία. Η ΝΔ αρνείται να μειώσει τον ΕΦΚ και το ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Συστηματικά, παίρνει τα λεφτά των πολιτών και τα δίνει σε αυτούς που λεηλατούν την κοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Τζούφη.

Για το άνοιγμα των σχολείων τέλος αναφέρθηκε σε αλλαγή του αφηγήματος της κυβέρνησης.

«Δυστυχώς, συστηματικά υπάρχει:  Απαξίωση των ειδικών, με προαναγγελία αποφάσεων πριν συνεδριάσουν οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων, κατάργηση μέτρων πρόληψης κι ελέγχου της διασποράς, αγνόηση των συστάσεων του ΠΟΥ, πρόωρη λήξη της πανδημίας, εγκατάλειψη του ΕΣΥ και αποδιοργάνωση δημόσιων δομών, αντικίνητρα παραμονής των γιατρών στη χώρα μας κλπ.

Για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι αυτά ανοίγουν, χωρίς μάσκες και test, με χαμηλά τα ποσοστά των εμβολιασμένων, με μικρές αίθουσες, χωρίς καλό εξαερισμό και συστήματα καθαρισμού του αέρα,  χωρίς μέτρα για τα σχολικά λεωφορεία, με λιγοστούς πόρους στις σχολικές επιτροπές (δεν φτάνουν να καλυφθούν η θέρμανση κλπ.), ενώ είπε ότι «δεν προσελήφθη επαρκής αριθμός σχολικών καθαριστριών».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ