Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 07:15
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ 1.002 παιδιά στην Άρτα μένουν εκτός των vouchers για ΚΔΑΠ

Off

Τα 1.002 φτάνουν τα παιδιά στην Άρτα, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μένουν εκτός του προγράμματος των vouchers ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρότι ικανοποιούσαν όλα τα κριτήρια του προγράμματος και οι γονείς τους είχαν υποβάλλει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών. Αυτό αναφέρει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία προσθέτει:

«Εκατοντάδες οικογένειες νέων εργαζόμενων γονιών βλέπουν να τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και προϋπολογισμός, μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίας ανασφάλειας, αλματώδους ακρίβειας και ασφυκτικών εργασιακών συνθηκών.

Παρά ταύτα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας! Στην εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν, σημασία έχει, όπως δήλωσε ο κ. υπουργός επί της Αναπτύξεως, ότι ο κ. Μητσοτάκης «ανεβάζει την Ελλάδα», γι’ αυτό διεθνείς ποδοσφαιριστές, εγνωσμένης αξίας, επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας.

Επειδή, όμως, η τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας δεν σηκώνει αστεϊσμούς, ούτε ωραιοποιείται με γραφικότητες στα πάνελ, η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κοινωνίας με σοβαρότητα».

«Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ), με μία επιπλέον ενίσχυση του προϋπολογισμού κατά 50.000.000€, μπορεί να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων, και τα 84.200 παιδιά που μένουν εκτός Προγράμματος, για όλη τη χρονιά 2022 – 2023», τονίζει και καταλήγει:«Ας το πράξει αυτό, έστω για μία φορά η κυβέρνηση. Έστω και αν είναι για να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη, τώρα που θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ,  να επαίρεται ότι δίνει βαρύτητα στην επίλυση του δημογραφικού και στη στήριξη των νέων ζευγαριών».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ