Επικαιρότητα

Μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο

Off

Το μήνυμα της έμπρακτης αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο στέλνουν μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνουν αύριο Τετάρτη στο κέντρο της πόλης, το παράρτημα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού και η εθελοντική ομάδα των Paguristas.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και των δύο τμημάτων Αιμοδοσίας των δύο νοσοκομείων της πόλης και θα ξεκινήσει από τις 9 το πρωί, για να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με σημείο διοργάνωσης την κεντρική πλατεία της πόλης.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ενεργά η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Παράλληλα στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί  και η 20η επετειακή λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών, με ταυτόχρονη εκκίνηση στις 18.00 από την πλατεία Μαβίλη και την οδό Δομπόλη στο παλιό Πανεπιστήμιο και την τελετή αφής της φλόγας να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία, εκεί όπου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα γίνεται και ενημέρωση για τη σημασία της δωρεάς του μυελού των οστών.

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία απηύθυναν εκ μέρους των διοργανωτών, ο Κων. Ντακαλέτσης από τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων, ο Παύλος Χήτας από τους Paguristas και ο Νίκος Τζίμας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ακόμη, κάλεσμα συμμετοχής με αναφορές στην σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε αίμα απηύθυναν η παραολυμπιονίκης και πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Πύρρος ΑμεΑ Ανθή Λιάγκου, ο Κων. Λάζος υπεύθυνος της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, η Βίκυ Τσούνη από τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, ο Δημ. Κονετάς από την εκπαιδευτική κοινότητα, ο Χρ. Ιωαννίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής και τέλος ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων

Γιαν. Αϊβατίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου