Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 05:24
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Με χαμόγελα και ελπίδα για μία καλή σχολική χρονιά

Off

Δύο χρόνια μετά, τα πρόσωπα των μαθητών και μαθητριών εμφανίστηκαν ξανά χωρίς τις προστατευτικές μάσκες και έτσι στα φωτεινά τους πρόσωπα φάνηκαν τα χαμόγελα και η ελπίδα για μία καλή σχολική χρονιά.

Η επιστροφή σε συνθήκες κανονικότητας, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, γιατί κανείς δε γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, με την κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή να είναι ικανοποιητική, αποτέλεσε το κύριο χαρακτηριστικό του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας, με την επιστροφή των μαθητών στην εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, το μεγαλύτερο της πόλης των Ιωαννίνων, ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Ιωαννίνων, πατ. Θωμά Ανδρέου, που μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη κ.κ Μάξιμου που απουσιάζει στο εξωτερικό. Τις ευχές τους για μία καλή σχολική χρονιά εξέφρασαν προς τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρ. Κεφάλα, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης, ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Δημ. Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Τσαμπαλάς.

Η κα Κεφάλα αναφέρθηκε επιγραμματικά στις παρεμβάσεις που χαρακτηρίζουν τη νέα σχολική χρονιά, οι οποίες έγιναν από το υπ. Παιδείας, ως μία προσπάθεια για ένα νέο, σύγχρονο σχολείο.

«Σημαντικές καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις όπως: χρονική επέκταση του ολοήμερου σχολείου, αναβάθμιση του περιεχομένου των βιβλίων και εισαγωγή νέων μαθημάτων, περισσότερες δημιουργικές δράσεις, νέα ψηφιακά εργαλεία, χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς, είναι μόνο κάποιες από τις παρεμβάσεις που υποσχεθήκαμε, υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε για το σχολείο του αύριο.

Οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνουν και δικό μας μέλημα η όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη ανταπόκριση.

Η φετινή χρονιά θα είναι σίγουρα ξεχωριστή, απαλλαγμένη από τα άγχη των δυσλειτουργιών της πανδημίας και σε κάθε περίπτωση ελπιδοφόρα και γεμάτη προοπτικές.

Είμαστε και θα παραμείνουμε με συνέπεια δίπλα σας, καθώς η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας αποτελεί διαρκή στόχο και σκοπό για την Κυβέρνησή μας», ανέφερε η κα Κεφάλα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παπαγεωργίου απευθυνόμενος στους μαθητές των σχολείων της Ακαδημίας μετέφερε τις ευχές του δημάρχου για καλή σχολική χρονιά και τόνισε, ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στα σχολεία καθόλη την διάρκεια του έτους για την επίλυση όποιου προβλήματος ανακύψει.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς έκανε γνωστό, ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση του αύλειου χώρου της Ακαδημίας.

Οι ευχές του

δημάρχου Μ. Ελισάφ

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με γραπτή του δήλωση εύχεται «καλή χρονιά» σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Η φετινή χρονιά ξεκινά με συνθήκες κανονικότητας κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για όλους. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να ολοκληρωθεί με τις ίδιες συνθήκες, χωρίς να χρειαστούν μέτρα ή τηλεκπαίδευση. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Εύχομαι στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας καλή χρονιά. Ο Δήμος θα είναι βρίσκεται δίπλα στα σχολεία και με συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα ανακύψει τους επόμενους μήνες και ειδικά τον χειμώνα που λόγω της γενικότερης κατάστασης και της ενεργειακής κρίσης αναμένεται να είναι δύσκολος», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ