Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 04:15
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2022
Εκδηλώσεις

Μία βραδιά γεμάτη με Yiddish τραγούδια

Off

Μία βραδιά γεμάτη με Yiddish τραγούδια ήταν αυτή της Τετάρτης στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού, ο Δ. Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με το Γεν. Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.

Παρών στην εκδήλωση της Τετάρτης και ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, που συνυπέγραψε με τη δημοτική αρχή την τελική συμφωνία για την χρηματοδότηση του πολιτιστικού κέντρου Λιγκιάδων.

Με την τελική χρηματοδότηση αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο χώρο, με την ελπίδα, ότι θα λειτουργεί στο εξής ταυτόχρονα ως χώρος μνήμης και ως χώρος εκπαίδευσης.

Αναφορικά με την εκδήλωση, η αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα Πολιτισμού και πρόεδρος του ΠΚΔΙ Ελ. Ακονίδου, μίλησε για τη γερμανοεβραϊκή γλώσσα που μιλούσαν οι Εβραίοι Ασκενάζι, οι Εβραίοι της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, που είχαν καταφύγει στην κεντρική Ευρώπη για να αποφύγουν τους διωγμούς των Ρωμαίων.

Ακολούθησε το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης, με τραγούδια στη γλώσσα των Yiddish, αλλά και τραγούδια του Γερμανού συνθέτη, εβραϊκής καταγωγής, Κουρτ Βάιλ.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου