Επικαιρότητα

Εικόνες στην πόλη μέσα από τον Γύρο της Λίμνης

Off

Σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως σε σχολεία, σε δημόσια κτίρια και σε επιβατικούς σταθμούς, θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα κάποιες από τις αντιπροσωπευτικότερες φωτογραφίες της φιλοσοφίας του Ioannina Lake Run από προηγούμενες διοργανώσεις.

Οι φωτογραφίες αυτές παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάστηκε στον εκθεσιακό χώρο του «Δημ. Χατζής» το βράδυ της Πέμπτης και την απόφαση, ώστε οι φωτογραφίες να κοσμούν διάφορα σημεία της πόλης, ανακοίνωσε ο διευθυντής του αγώνα Ηλίας Σπυριούνης. Το μοναδικό αυτό υλικό αποτυπώθηκε από τους φωτογράφους Άγγελο Ζυμάρα, Δημήτρη Τοσίδη και Κωνσταντίνο Τσακαλίδη.

Την παρουσίαση της έκθεσης ανέλαβαν ο κ. Σπυριούνης και η υπεύθυνη οργάνωσης της Εβδομάδας Λίμνης Αγνή Δρίμτζια, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις εικόνες που αποτυπώνουν την προσφορά των εθελοντών, στους παράλληλους αγώνες που δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους, καθώς και στην εικόνα της εκκίνησης από την περσινή διοργάνωση, τη δεύτερη στην covid εποχή, με το σύνθημα Run4Vax να στέλνει μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

«Είμαστε χαρούμενοι, που είμαστε συνοδοιπόροι στο Ioannina Lake Run, σε μια διοργάνωση που δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός», τόνισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Ακονίδου στον δικό της χαιρετισμό λίγο αργότερα και πρόσθεσε πως «η φωτογραφία συνδέεται με τις στιγμές της ζωής μας και αυτές του Γύρου Λίμνης είναι σημαντικές στιγμές».

Το αίτημα να διατεθούν δύο φωτογραφίες για να κοσμήσουν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, που διατύπωσε η γενική διευθύντρια της Συνεδριακή ΑΕ Λίνα Σιαμοπούλου, έγινε άμεσα δεκτό, με δύο ακόμη στιγμιότυπα του Γύρου Λίμνης να βρίσκουν τον παραλήπτη τους πριν ακόμη ολοκληρωθεί η έκθεση, καθώς είχε προηγηθεί και η αποδοχή του αιτήματος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιου Στρίγκα να τοποθετηθεί μία φωτογραφία από των αγώνα των ΑμεΑ στο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πελοποννήσου. «Το Ioannina Lake Run μονοπωλεί το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια και εμπνέει συνεργασίες. Η δική μας συνεργασία ξεκίνησε κάτω από δύσκολες συνθήκες το 2021, όταν από κοινού, επιστήμη και αθλητισμός, στείλαμε ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα. Σιαμοπούλου.

 

«Τα στεφάνια των νικητών»

από τα χέρια των παιδιών

Με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών κάθε ηλικίας, υλοποιήθηκε το δημιουργικό εργαστήρι «Τα στεφάνια των νικητών», στην αίθουσα εκθέσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» το απόγευμα της Πέμπτης.

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια και με τη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, ανέλαβαν πρόθυμα να κατασκευάσουν τα στεφάνια των νικητών του 16ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου