Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 04:20
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση παραισθησιογόνου μανιταριού

Off

Ένας 25χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα είναι ο πρώτος συλληφθείς στην Ήπειρο που κατηγορείται για την καλλιέργεια και διακίνηση παραισθησιογόνου μανιταριού σε σκόνη. Η σύλληψη έγινε την Δευτέρα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο και σε έλεγχο που διενήργησαν βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα παραισθησιογόνου μανιταριού.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

ποσότητα παραισθησιογόνου μανιταριού βάρους 5 κιλών και 819 γραμμαρίων, ποσότητα σπόρων παραισθησιογόνου μανιταριού βάρους 2 κιλών και 595 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 36 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 1 γραμμαρίου, 2 μεταλλικοί τρίφτες,

αποξηραμένος καρπός παραισθησιογόνου μανιταριού βάρους 12,02 γραμμαρίων, υδάτινο διάλυμα σπόρων παραισθησιογόνου μανιταριού σε σύριγγα 7,5ml, σπόροι κάνναβης βάρους 11,29 γραμμαρίων,

λίπασμα διαφόρων τύπων συνολικού βάρους 15 κιλών και 200 γραμμαρίων και  χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, τέτοιου είδους φυσικά παραισθησιογόνα χρησιμοποιούνται ως ναρκωτικά, στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεία οινοπνευματωδών ποτών.

Η χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών σε χώρους διασκέδασης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όμως η διάδοσή τους την εποχή εκείνη περιοριζόταν σε μικρές κλειστές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια φυσικά παραισθησιογόνα, όπως το συγκεκριμένο, έχουν αρχίσει να εντοπίζονται ολοένα και συχνότερα.

Για την επιβεβαίωση βέβαια του είδους του παραισθησιογόνου μανιταριού και των επιδράσεων που μπορεί να προκαλέσει θα ακολουθήσει ανάλυση στο Γενικό Χημείο και σε αρμόδια εργαστήρια της Αστυνομίας. Ο κατηγορούμενος με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ