Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 08:50
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Αναγκαιότητα η ενίσχυση με Αστυνομικούς

Off

Να προχωρήσει άμεσα σε επαναληπτική συνεδρίαση του συμβουλίου των μεταθέσεων καλεί τη φυσική και πολιτική ηγεσία, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, καταγγέλλοντας επισήμως ως πλήρως αναιτιολόγητη που φτάνει στα όρια του εμπαιγμού, την απόφαση για μηδενικές συμπληρωματικές μεταθέσεις προς τα Ιωάννινα και γενικότερα προς την περιφέρεια.

Το συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων αστυνομικού προσωπικού στην απόφαση που έλαβε, προβλέπει μηδενικές μεταθέσεις από την Αττική προς την επαρχία της χώρας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τις περισσότερες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Μία από αυτές και η Ένωση των Ιωαννίνων, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ενημερώσει και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αλλά και τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της τοπικής διεύθυνσης με επιπλέον προσωπικό. Η βασική αιτία που θα δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα σημαντικό πρόβλημα και στα Ιωάννινα, όπως όμως ήδη υπάρχει σε άλλες διευθύνσεις της χώρας, είναι η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των υπηρετούντων αστυνομικών, σε συνδυασμό με τις μηδενικές μεταθέσεις και τις αθρόες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Αντίθετα, το συμβούλιο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΥΙ Αν. Κωνσταντινίδης ενίσχυσε την αντίληψη του αθηνοκεντρικού κράτους, κάνοντας λόγο για «μέγιστη μορφή κοροϊδίας και εμπαιγμού» προς τους συναδέλφους που είχαν την ελπίδα, ότι μετά από χρόνια υπηρεσίας στην Αττική, θα μπορέσουν να επιστρέψουν, όπως έχουν ζητήσει, στον τόπο καταγωγής τους.

«Οι συνάδελφοί μας αυτοί που με αγωνία περίμεναν να ανοίξουν θέσεις μετάθεσης, αποτελούν κομμάτι των αστυνομικών αυτών που λίγες μέρες νωρίτερα, εισέπραξαν τα εύσημα για τα άψογα μέτρα στην ΔΕΘ. Την ώρα που η Κυβέρνηση αποστέλλει sms ευχαριστηρίων και ζητά από τους αστυνομικούς να κάνουν τα πάντα, χωρίς ουσιαστικά να έχει υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δια των υπηρεσιακών της εκπροσώπων  ουσιαστικά «ακυρώνει»  το μοναδικό αδιάβλητο σύστημα μεταθέσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης. Ο κ. Κωνσταντινίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετέφερε την απογοήτευση των συναδέλφων αστυνομικών, αλλά και την πρόταση προς το συμβούλιο, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην επαναληπτική συνεδρίαση.

Παρόμοιου περιεχομένου και ύφους είναι και οι ανακοινώσεις που έχουν ήδη εκδώσει και άλλες Ενώσεις ανά τη χώρα, όπως όμως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου