Επικαιρότητα

Ευαισθητοποίηση στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού

Off

Η κατάθεση της προσωπικής της εμπειρίας με την επιληψία, από την τραγουδίστρια Θωμαή Απέργη, ήταν αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή της πρώτης ημέρας διεξαγωγής του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, που πραγματοποιείται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την καταπολέμηση και εξάλειψη των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, αποτελεί ένα διαρκή αγώνα και σε όσους ασχολούνται με την επιστημονική προσέγγιση των διαφόρων μορφών επιληψίας και η Θωμαή Απέργη, επέλεξε να βγει μπροστά , με δημόσιο λόγο και να μιλήσει ανοιχτά για την επιληψία και τις εμπειρίες της. Το ίδιο έκανε και στην έναρξη του Συνεδρίου στα Γιάννενα, το βράδυ της Πέμπτης, ενώ λίγο νωρίτερα μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ για την επιλογή της να απευθυνθεί ανοιχτά στο κοινό.   

«Δεν το περίμενα, ούτε το φανταζόμουν κι εγώ, πόσο μεγάλη απήχηση θα είχε το ότι μίλησα ανοιχτά και δημόσια για το δικό μου πρόβλημα, για την δεκαετή εμπειρία μου με την επιληψία, για αυτό που εγώ, αλλά και η οικογένειά μου βιώναμε και αντιμετωπίζαμε. Βλέπουμε τα δύο τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι να μιλούν ανοιχτά για διάφορα θέματα και αυτό μόνο καλό μπορεί να μας κάνει ως κοινωνία», ανέφερε η κα Απέργη.

Οι νέες εξελίξεις

Στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας, τίθενται επί τάπητος τα νέα δεδομένα στον τομέα της επιληψίας και των διαφόρων μορφών της με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γκοβάνη, να επιμένει στο ότι ο βασικός στόχος ήταν και παραμένει η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αφενός και αφετέρου της επιστημονικής κοινότητας, που έχει πλέον στη διάθεσή της πολλά περισσότερα εργαλεία και για την διάγνωση της μορφής επιληψίας και για τη θεραπευτική προσέγγιση του κάθε ασθενούς.

Για ένα εξαιρετικά σημαντικό συνέδριο έκανε λόγο και η Σοφία Μαρκούλα, Καθηγήτρια Νευρολογίας στο ΠΓΝΙ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ