Επικαιρότητα

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 7-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Διεθνές συνέδριο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού

Off

Με τον επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA Γεώργιο Πολυδωράκη συναντήθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία για την διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου στα Γιάννενα με θέμα την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος στο ψηφιακό πεδίο.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου και έχει θέμα: «Καταπολέμηση του αντισημιτισμού, της διαστρέβλωσης του Ολοκαυτώματος και της άρνησής του καθώς και των εξτρεμιστικών αναζωπυρώσεων στο ψηφιακό πεδίο μάχης». H Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) ενώνει κυβερνήσεις και εμπειρογνώμονες με στόχο την ενίσχυση, προαγωγή και προώθηση της εκπαίδευσης, της μνήμης και της έρευνας για το Ολοκαύτωμα σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και την τήρηση των δεσμεύσεων της Δήλωσης της Στοκχόλμης του 2005.

Ο μη νομικά δεσμευτικός λειτουργικός ορισμός του αντισημιτισμού εγκρίθηκε από τις 31 χώρες μέλη της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος στις 26 Μαΐου 2016: «Αντισημιτισμός είναι μια συγκεκριμένη αντίληψη για τους Εβραίους, η οποία ενδέχεται να εκφράζεται ως μίσος προς τους Εβραίους. Οι ρητορικές και φυσικές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού στρέφονται κατά Εβραίων ή μη Εβραίων και/ή της περιουσίας τους, κατά θεσμών της εβραϊκής κοινότητας και θρησκευτικών εγκαταστάσεων».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ