Επικαιρότητα

Βραβείο για τη βιώσιμη αστική μετακίνηση

Off

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις στα θέματα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έφεραν την επιβράβευση για το Δήμο Ιωαννιτών.

Ο Δήμος βραβεύτηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Ημέρες Αστικής Κινητικότητας 2022, της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CIVITAS, το οποίο διεξήχθη στo Μπρνο στην Τσεχία. Φέτος οι Μέρες Αστικής Κινητικότητας συνέπεσαν χρονικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η πρωτοβουλία CIVITAS, την οποία εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2000, υποστηρίζει φιλόδοξες ευρωπαϊκές πόλεις στη θέσπιση και δοκιμή φιλόδοξων καινοτόμων μέτρων για τη βελτίωση των βιώσιμων αστικών μεταφορών. Προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους, οι πόλεις συνδυάζουν ένα ενιαίο σύνολο μέτρων, τα οποία επιλέγονται ειδικά ώστε να ανταποκρίνονται στις τοπικές συνθήκες.

Κάθε χρόνο, τα Βραβεία CIVITAS αναγνωρίζουν πόλεις σε όλη την Ευρώπη που υλοποιούν μερικές από τις πιο φιλόδοξες και επιτυχημένες λύσεις βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

Στο πλαίσιο λοιπόν του συνεδρίου και στη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων των Βραβείων CIVITAS, στο Δήμο Ιωαννιτών απονεμήθηκε το βραβείο “CIVTAS Transformation Award”, με το οποίο αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η πόλη που εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων κινητικότητας με στόχο να γίνει πιο έξυπνος και πιο βιώσιμος τόπος για όλους.

Η κορυφαία αυτή εκδήλωση για τη βιώσιμη κινητικότητα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) και την Τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Κατερίνα Βίνη.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ