Επικαιρότητα

Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Off

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην ήταν ευνοϊκές από το πρωί της Δευτέρας, παρόλα αυτά, δεκάδες μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης και έδωσαν το παρών και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών», που έχει καθιερωθεί η 26η Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου EUROPE DIRECT, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων, ενώ την παρακολούθησαν και μαθητές άλλων σχολείων.

Χαιρετισμό απηύθυνε στην αρχή της εκδήλωσης, ο υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου Δημ. Γκόλας, η Μαρία Γιαννακού, διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και η Ελένη Κωλέτση, διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Σταυρακίου, που μίλησε για τη δύναμη της επικοινωνίας, μέσα και από την εκμάθηση μίας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών.

Οι μαθητές τραγούδησαν σε διάφορες γλώσσες, ακόμη και στη νοηματική, ενώ παρουσίασαν και θεατρικό δρώμενο σε διασκευή του βιβλίου με τίτλο «Σκληρό καρύδι», που είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω από τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου, που εκδόθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου