Επικαιρότητα

Συντονισμός των Περιφερειών ενόψει του χειμώνα

Off

Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό των Περιφερειών ενόψει της χειμερινής περιόδου, έγινε τη Δευτέρα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες αρμόδιοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, κ.α.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τις Περιφέρειες σχετικά με τα προληπτικά μέτρα τα οποία δρομολογούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τον περιορισμό επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα (πχ. καθαρισμοί ρεμάτων), ενόψει της χειμερινής περιόδου. Συζητήθηκαν επίσης μέτρα ετοιμότητας για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης Συνεπειών από Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ». Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος ο οποίος και επικεντρώθηκε στα προβλήματα της Ηπείρου και τις δράσεις που γίνονται όπως  οι καθαρισμοί σε κοίτες ποταμών που μπλοκάρουν από κορμούς πλατάνων οι οποίοι έχουν καταρρεύσει λόγω του μεταχρωματικού έλκους.  Αναφέρθηκε ακόμα στον αναγκαίο συντονισμό για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, τη σωστή χρήση των υδατοφραγμάτων της λίμνης Παμβώτιδας κ.α..

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου