Επικαιρότητα

Ο προορισμός «Ιωάννινα» στη Μπρατισλάβα

Off

Η δράση της «Διπλωματίας Πόλεων» με στόχο την προσέλκυση τουριστών και την ενίσχυση της δικτύωσης του προορισμού “Ιωάννινα”, έφερε αυτή τη φορά τον Δήμο Ιωαννιτών στη Σλοβακία.

Ο Δήμος, παρουσία του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου βρέθηκε στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα πραγματοποιώντας μεμονωμένες συναντήσεις  και θεματική παρουσίαση του προορισμού σε επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό.

Ο δήμαρχος, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του τμήματος τουρισμού του Υπουργείου Μεταφορών της Σλοβακίας, κ. Ondrcka και συνομίλησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο προορισμών. Ο κ. Ondrcka παραβρέθηκε στη συνέχεια και στην παρουσίαση του προορισμού Ιωάννινα και στη συζήτηση που ακολούθησε με τους τουριστικούς πράκτορες της Σλοβακίας.

Ακολούθησαν συναντήσεις με εκπροσώπους ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγών σπουδαστών, ερευνητών και τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έγινε δεκτός στην Σλοβάκικη Ακαδημία Επιστημών, από τον Πρόεδρο του ιδρύματος κ. Sajgalik, με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική ανταλλαγών και συνεργειών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μακρά συνάντηση έγινε και στην έδρα των Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κομένιους με την καθηγήτρια Gruskova και ομάδα Σλοβάκων Ελληνιστών για τη δυνατότητα ενίσχυσης των προσπαθειών τους να κρατήσουν την πρόσβαση στη γνώση γύρω από τη σύγχρονη Ελλάδα ανοικτή στη νέα γενιά των Σλοβάκων σπουδαστών.

Τέλος, ακολούθησε η εγκάρδια συνάντηση με τη Δήμαρχο της Παλιάς Πόλης της Μπρατισλάβας, κ. Aufrichtova, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργικών και αμοιβαία επωφελών ανταλλαγών μεταξύ των δύο δήμων.

Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας έκλεισε στα γραφεία της Εβραϊκής Κοινότητας της Μπρατισλάβας, όπου ο δήμαρχος είχε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Duda, τον οποίο και προσκάλεσε άμεσα να επισκεφθεί τα Γιάννενα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων και διαβουλεύσεων έγινε με τη συνεπιμέλεια της δραστήριας Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Μπρατισλάβα, την οποία και ο δήμαρχος Ελισάφ ευχαριστεί θερμά στο πρόσωπο του Πρέσβη κ. Δημητριάδη.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου