Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 08:45
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Η τηλεδιάσκεψη βρέθηκε στο επίκεντρο

Off

Ραντεβού για τη διά ζώσης συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, φαίνεται πως δίνουν οι δημοτικές παρατάξεις, ώστε και να συζητήσουν για θέματα επικαιρότητας, αλλά και για να… βγάλουν ξανά τα «μαχαίρια από τα θηκάρια» τους, αφού στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου τη Δευτέρα, επί της ουσίας δεν έγινε συζήτηση εκτός ημερήσιας.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε γνωστή η απουσία των παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών» του κ. Μπέγκα και «Πολίτες για την Ανατροπή» με τον κ. Νάτση, για λόγους που σχετίζονται με την επιμονή του προεδρείου να συγκαλεί συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη και όχι διά ζώσης. Έτσι, ο δήμαρχος κ. Ελισάφ καυτηρίασε την απουσία των δύο παρατάξεων κάνοντας λόγο για «α λα καρτ επίφαση και επίκληση δημοκρατίας» από ορισμένους, αναφερόμενος και στις δύο παρατάξεις. Λίγο αργότερα όμως, ο κ. Νάτσης δήλωσε «παρών» στη συνεδρίαση, υποστηρίζοντας, ότι το δημ. συμβούλιο έχει απαξιωθεί με ευθύνη του προεδρείου και της δημοτικής αρχής.

«Δεν εγκαλούμε κανέναν. Η τηλεδιάσκεψη επιλέχθηκε επειδή τα θέματα έχουν κυρίως υπηρεσιακό χαρακτήρα και είθισται να αποφασίζονται δια περιφοράς. Δεν ανταποκρίθηκαν στην δια περιφοράς κάποιες παρατάξεις. Δεν προσήλθαν ούτε στην τηλεδιάσκεψη» απάντησε ο δήμαρχος.

Νέες συνεδριάσεις

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Σώματος ενημέρωσε ότι την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα γίνει ειδική συνεδρίαση με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του Φίλιππα Τσουμάνη, ενώ την Τετάρτη 12 του μήνα θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι η πρόσκληση σε δια περιφοράς συνεδρίαση έγινε με μοναδικό κριτήριο τον επείγοντα χαρακτήρα των θεμάτων.

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση τέθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση το θέμα της Νεοφύτου Δούκα όπου τοποθετήθηκαν κολωνάκια.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος απαντώντας σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Ακολούθησε ένσταση η οποία εξετάστηκε από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων. Από την Επιτροπή στάλθηκε σχετικό ερώτημα στην Τροχαία, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και μόλις δοθούν οι απαντήσεις το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Απαντήσεις  για το Πνευματικό

Επίσης, δόθηκαν απαντήσεις, έπειτα από σχετικό ερώτημα του Χρ. Πατσούρα, από την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου για τις προσλήψεις που δρομολογούνται στις εκπαιδευτικές δομές του. Όπως είχε αναφέρει και λίγες ώρες πριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα η κα Ακονίδου, οι προσλήψεις που θα γίνουν είναι στα επίπεδα των προηγούμενων ετών και διασφαλίζουν την λειτουργία τους με άριστο τρόπο. «Όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση όλων» τόνισε η κα Ακονίδου ενώ σε ότι αφορά στα κριτήρια για τις προσλήψεις διευκρίνισε ότι αυτά είναι και κοινωνικά.

Ο κ. Ελισάφ από την πλευρά του τόνισε ότι το Πνευματικό Κέντρο και οι δομές του κάνουν ένα εντυπωσιακό έργο και κάθε δαπάνη γίνεται με μέτρο και περίσκεψη. Οι προσλήψεις ανέφερε, είναι ανάλογες των αναγκών των εκπαιδευτικών μέτρων και πάντα διέπονταν από κοινωνικά κριτήρια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ