Ήπειρος

Ανθρώπινη αλυσίδα για τους γιατρούς

Off

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από την Πολιτεία απαιτεί η κοινωνία της Κέρκυρας για το νοσοκομείο της πόλης, που καλείται να εξυπηρετήσει έναν πληθυσμό αναφοράς πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες που το ίδιο διαθέτει.
Το πρωί της Κυριακής χιλιάδες Κερκυραίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση και πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των ιατρών και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση του νοσοκομείου.
Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζει η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, που βασίζεται σε δύο γιατρούς επικουρικούς και έξι νοσηλευτές, ενώ κλήθηκε και μία παιδίατρος από το νοσοκομείο του Ρίου να κάνει έξι εφημερίες κατά το μήνα Οκτώβριο. Επίσης έχει ζητηθεί η συνδρομή και των νοσοκομείων των Ιωαννίνων με παιδιάτρους, όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα ειδικά από το νοσοκομείο Χατζηκώστα που μέχρι την πρόσληψη επικουρικών κάλυπτε τις ανάγκες της Κλινικής με την ενίσχυση με παιδιάτρους από το ΠΠΓΝΙ.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Κώστα Γρηγορόπουλο, έχει ήδη ζητηθεί μία ακόμη θέση ενός τρίτου επικουρικού παιδιάτρου, που θα καλυφθεί τον ερχόμενο μήνα. Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε στο ITV ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ), Φοίβος Κακαβίτσας, «το νοσοκομείο Κέρκυρας νοσεί, καθώς μέχρι τέλους του χρόνου λήγει και η θητεία επτά επικουρικών ιατρών, ενώ η Παιδιατρική Κλινική είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, αφού οι δύο εναπομείναντες ιατροί δεν θα αντέξουν άλλο. Εμείς θα δώσουμε μάχη για να παραμείνει όρθιο το Νοσοκομείο Κέρκυρας», είπε ο κ. Κακαβίτσας. 
Η βασική επισήμανση που γίνεται από την κοινωνία της Κέρκυρας είναι ότι είναι αδιανόητο να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο με τις παρούσες συνθήκες και δυνατότητες, τη στιγμή που απευθύνεται σε έναν μόνιμο πληθυσμό 110.000 κατοίκων, που το καλοκαίρι στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν φτάνει και τις 300.000, κάτι που επισήμανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων – Κηδεμόνων Κέρκυρας Σπ. Κασσίμης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ