Επικαιρότητα

Σεβασμός στη ζωή κάθε ζώου

Off

Ο Δήμος Ιωαννιτών «συνεχίζει την προσπάθεια της προστασίας των αδέσποτων σκύλων που διαβιούν στην πόλη με υπευθυνότητα και αγάπη», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων που εορτάστηκε την Τρίτη.

Υλοποιεί, όπως αναφέρει, ένα πρόγραμμα που καλύπτει όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων που προβλέπει η νομοθεσία όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στειρώσεις, εμβολιασμοί, ζωοφιλικές ενημερώσεις μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων για την προστασία και την υπεύθυνη κηδεμονία και συνεργάζεται άψογα με τα φιλοζωικά σωματεία και τους φιλόζωους που προσφέρουν πάρα πολλά σε θέματα ευζωίας των αδέσποτων.

«Η παγκόσμια ημέρα ζώων που γιορτάζεται σήμερα είναι ημέρα ευαισθητοποίησης των ανθρώπων που οφείλουν να σέβονται την ζωή κάθε ζώου και να τα προστατεύουν από την κακομεταχείριση», όπως σημειώνει, ενώ ο αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης τονίζει ότι η  4η Οκτωβρίου μας υπενθυμίζει ότι όλα τα ζώα δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης και έχουν την ανάγκη μας.

Στην Άρτα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων ο Δήμος Αρταίων πραγματοποίησε, δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, στo πλαίσιο της λειτουργίας της 8ης  Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας στο περίπτερο του Δήμου, προωθώντας για υιοθεσία τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο,  με διανομή φυλλαδίων και προβάλλοντας φωτογραφίες με τα στοιχεία των ζώων.

Η δράση περιελάμβανε, επιπλέον ενημέρωση στους πολίτες, αλλά και στους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για την από κοινού αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της διαχείρισής τους  και τις υποχρεώσεις για την τήρηση των συνθηκών ευζωίας τους, βάσει του νέου νόμου 4830/2021.

Ο Δήμος Αρταίων ξεκίνησε, εκ νέου, ενημερώσεις μέσω μηνυμάτων SMS, στους ιδιοκτήτες για στείρωση των ζώων τους.

Ταυτόχρονα προωθεί, μέσω της ιστοσελίδας (www.arta.gr), με τη συνδρομή του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, την υιοθεσία ζώων μέσα από το καταφύγιο, το οποίο αποτελεί χώρο προσωρινής φιλοξενίας των ζώων. Τα ζώα αν δεν υιοθετηθούν, υποχρεωτικά επανεντάσσονται. Επομένως, όσο πιο πολλές εγκαταλείψεις ζώων γίνονται, τόσο περισσότερες επανεντάξεις πραγματοποιούνται.

Όπως αναφέρει, η Υπηρεσία του Δήμου περισυλλέγει, σε ετήσια βάση, 300 περίπου ζώα, τα οποία στειρώνει, τσιπάρει,  εμβολιάζει και επανεντάσσει ή προωθεί για υιοθεσία.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου