Χωρίς κατηγορία

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Off

Η συνάντηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων μεταξύ δημάρχων και περιφέρειας έγινε την Πέμπτη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας μετά από την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και την παρουσία των μελών της Διοίκησης του ΦΟΔΣΑ και Δημάρχων της Ηπείρου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: ««Έγινε συζήτηση πρώτα για το Εργοστάσιο για το οποίο η Περιφέρεια θα δώσει τη χρήση για κάποια  θέματα  που είναι στην αρμοδιότητά της  στον ΦΟΔΣΑ,  όχι το εργοστάσιο, το οποίο  έχει παραχωρηθεί για 25 χρόνια στην Εταιρεία (Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης-ΙΦΣ) που το δουλεύει. Επίσης συζητήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα για του ΣΜΑ να βρούμε λύσεις σε όλα τα θέματα για τα οποία υπάρχουν εκκρεμότητες. Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ΥΓΟΣ και το ΕΠΕΡΡΑΑ και με συζήτηση με το αρμόδιο Υπουργείο. Ως Περιφέρεια θέλουμε να αποδεσμευτούμε από τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες και χωρίς βάρη των δημοτών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φορέα και δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής σε δηλώσεις του σημείωσε ότι υπήρξε συνεννόηση αλλά παράλληλα είπε ότι αναμένουν να την δουν και έμπρακτα. «Είπαμε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν και με τις προγραμματικές συμβάσεις και με το προσωπικό και με τη μεταφορά του υπολείμματος. Καταλαβαίνετε, ότι δεν υπάρχει μόνο ένα σενάριο, ένας τυφλοσούρτης, υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις. Θα συνεργαστούμε και με την Περιφέρεια και με τις υπηρεσίες. Θα γίνει και μια επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπως δεσμεύθηκε ο περιφερειάρχης, για να επικαιροποιήσουμε και αυτά που είπαμε σήμερα» σημείωσε.

«Αν με ρωτάτε εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος και σε αυτή τη φάση είμαι αισιόδοξος. Αρκεί αυτά που είπαμε να τηρηθούν και πιστεύω ότι θα τηρηθούν και θα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε» πρόσθεσε σημειώνοντας ακόμα ότι πολλές από τις υποδομές όπως οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)  είναι συγχρηματοδοτούμενες οπότε και θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023 ενώ ερωτηθείς για το πότε θα τεθούν σε λειτουργία οι ΣΜΑ απάντησε: «άμεσα».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ