Πολιτισμός

«Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

Off

Η Περιφέρεια Ηπείρου παρέχει την αιγίδα της στο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και γνωστοποιεί την ανακοίνωσή της, καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή στον διαγωνισμό που έχει τίτλος «Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου».

Στο κάλεσμα αναφέρεται: «Με τρεις όμορφες και ξεχωριστές φωτογραφίες του τόπου σας (ή της προσωπικότητας ή της ιστορίας που θα επιλέξετε ), οι οποίες μπορεί να έχουν τραβηχτεί ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο και μια ιστορία για ό,τι προβάλλεται από αυτές (1 σελίδα το πολύ), μπορεί να είστε εκείνος ή εκείνη που θα κληθεί να γράψει το πλήρες σενάριο (επ’ αμοιβή) και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό 3΄λεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο Τοπολατρεία ώστε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του τόπου και η μεγάλη αγάπη σας για αυτόν.

Για να δείτε αναλυτικά όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις, αλλά και τον τρόπο συμμετοχής,  επισκεφτείτε τη σελίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος www.senariografoi.gr.

Η Περιφέρεια αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι έχει αναγνωρίσει την σημασία του Οπτικο-Ακουστικού Τομέα στην ανάπτυξη της περιοχής μας και ήδη από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες και έργα.

Για το σκοπό αυτό υλοποιεί  στοχευμένες δράσεις, με τη συμμέτοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Adrion Thematic, ή με την ενθάρρυνση της δημιουργίας Κινηματογραφικών ταινιών όπως το «Μπούτσκο» κλπ.

Ακόμη παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης Οπτικο-Ακουστικών Παραγωγών σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου με το Epirus Film Office  και συνεχίζει με τη διερεύνηση  περεταίρω ενεργειών και έργων, συμμετέχοντας  σε δράσεις προετοιμασίας Προγραμμάτων και Έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Διακρατικής ή Διαπεριφερειακής), καθώς και παίρνοντας μέρος σε Κινηματογραφικές Αγορές, όπως την Agora TIFF -του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, της Focus market στο Λονδίνο, της Marche du Film του Φεστιβάλ των Καννών, κλπ.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου