Επικαιρότητα

Γεύση από την Ήπειρο στο αεροπλάνο της επιστροφής

Off

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν τις διακοπές στους στην Ήπειρο και την Ελλάδα, δεκάδες τουρίστες από τις σκανδιναβικές χώρες, που αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής με τις τελευταίες πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, για την φετινή τουριστική περίοδο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου και τον αερολιμένα ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προσφέρουν ως αποχαιρετισμό στους τελευταίους Σκανδιναβούς επισκέπτες της Ηπείρου για φέτος, ένα ηπειρωτικό πρωινό, βασισμένο σε τοπικά προϊόντα. Τις γεύσεις αυτές δεν γεύτηκαν μόνο οι επιβάτες των πτήσεων τσάρτερ αλλά και οι επιβάτες, έλληνες και ξένοι της τακτικής πτήσης για την Αθήνα.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε η φετινή τουριστική σεζόν, που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα και στην περιοχή των Ιωαννίνων, κυρίως βέβαια στα ηπειρωτικά παράλια, με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων όμως να υποδέχεται δύο φορές την εβδομάδα πτήσεις τσάρτερ από τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία.

Δύο από τους επισκέπτες των τελευταίων ημερών της σεζόν, αμφότεροι από τη Δανία, λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της επιστροφής, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την εξαιρετική περίοδο των διακοπών που είχαν στην περιοχή. Μάλιστα είπαν πως ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν την περιοχή, αλλά σίγουρα δε θα είναι η τελευταία, ενώ θα προτείνουν την Ήπειρο και σε όλους τους φίλους τους, δίνοντας την υπόσχεση, ότι και οι ίδιοι θα επιστρέψουν με την πρώτη ευκαιρία. «Πιστεύαμε, ότι η Ελλάδα είναι μόνο τα νησιά, όμως δεν είναι έτσι. Γνωρίσαμε μοναδικές περιοχές στην Πάργα, εξαιρετικές παραλίες, απίστευτο φαγητό, ενώ και η φιλοξενία, οι υπηρεσίες, η συμπεριφορά των ανθρώπων ήταν εξαιρετική», ανέφερε η Ισιδώρα από τη Δανία. «Κανονικά, θα πηγαίναμε στην Ιταλία διακοπές, τελευταία στιγμή όμως είπαμε να έρθουμε στην Πάργα και δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία και σίγουρα θα προτείνουμε τον προορισμό αυτό σε όλους τους φίλους μας», πρόσθεσε ένας ακόμη επισκέπτης από τη Δανία.

Αμφότεροι επίσης εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες για τον καλύτερο δυνατό αποχαιρετισμό, με την προσφορά του Ηπειρωτικού πρωινού στο αεροδρόμιο.

Το βλέμμα στραμμένο στις πτήσεις από το εξωτερικό

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στ. Σιούτης από την πλευρά του στάθηκε στην προσπάθεια των επιχειρήσεων, να έχουν μόνιμα ως υπηρεσία, την παροχή Ηπειρωτικού πρωινού, ωστόσο αναφέρθηκε και στο μεγάλο στόχο των επαγγελματιών του τουρισμού, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, που δεν είναι άλλος από την προσέλκυση low cost αεροπορικών εταιρειών και όχι μόνο, με πτήσεις από το εξωτερικό προς τα Ιωάννινα.

«Επίσης, μας ενδιαφέρει να προχωρήσει και το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης με την Κρήτη ως άγονη γραμμή», τόνισε ο κ. Σιούτης.

Ο αερολιμενάρχης Β. Μητσιμάρης από την πλευρά του επανέλαβε, ότι η εταιρεία Aegean ήταν αυτή που κράτησε όρθιο το αεροδρόμιο στις δύσκολες ημέρες της κρίσης και στη συνέχεια η εταιρεία Apollo ήταν αυτή που το «απογείωσε» με τις πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό.

«Περιμένουμε τώρα την επόμενη που θα μας ανεβάσει ακόμη ψηλότερα

στην επισκεψιμότητα του αεροδρομίου και της περιοχής.

Προφανώς οι low cost εταιρείες ζητάνε κάποια ανταποδοτικά οφέλη, για τα οποία δεν είναι αρμόδιο το αεροδρόμιο, αλλά πρέπει να ασχοληθούν και να φροντίσουν γι’ αυτά, οι επαγγελματίες του τουρισμού, τα Επιμελητήρια, η Ένωση Ξενοδόχων και οι δήμοι», ανέφερε ο κ. Μητσιμάρης.

Τέλος, τις τοπικές εταιρείες που πρόσφεραν τα προϊόντα τους για το Ηπειρωτικό πρωινό ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου, Θεόδ. Αλεξίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ