Επικαιρότητα

Ηλεκτρονικά οι πληρωμές οφειλών στον Δήμο

Off

Ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών του κάνει ο Δ. Ιωαννιτών, με τη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών, μέσω της πλατφόρμας Open1_EasyPay.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μπορεί να προχωρά, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα και η μεγάλη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος δεν είναι άλλο από το μικρό ποσοστό των πολιτών, που κάνει ακόμη και σήμερα χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων.

Την παραδοχή, ότι οι πολίτες δεν κάνουν ακόμη στο επιθυμητό ποσοστό τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων που διαθέτει ο Δήμος, έκαναν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φ. Βάββας, όσο και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, Ευάγ. Καρβούνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, παρουσιάζοντας την ψηφιακή πλατφόρμα και τον τρόπο χρήσης της.

«Οι πολίτες ακόμη δεν έχουν ανταποκριθεί στο βαθμό που θα θέλαμε. Για αυτό και προσπαθούμε μέσα από συνεχή ενημέρωση και συγκεκριμένες δράσεις να τους εκπαιδεύσουμε ώστε να εξυπηρετούνται γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Καρβούνης.

Ο κ. Βάββας στην τοποθέτησή του είπε πως στόχος του Δήμου είναι, να πείσει τον πολίτη, πως όταν χρειάζεται κάτι, να σκέφτεται πρώτα, ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ιστοσελίδα του Δήμου.

«Θέλουμε η ιστοσελίδα μας να είναι το ένα και μοναδικό ψηφιακό σημείο επαφής του πολίτη με τον Δήμο μας», τόνισε ο κ. Βάββας.

Η νέα υπηρεσία

Η ηλεκτρονική υπηρεσία Open1_EasyPay, απευθύνεται σε φορείς που διαχειρίζονται οφειλές δημοσίου, κατά κανόνα σε Δήμους. Πρόκειται για μία εξωστρεφή ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει στους οφειλέτες συνεχή ενημέρωση για τις οφειλές τους προς έναν ή περισσότερους Δήμους, παρέχοντας τη δυνατότητα επιλεκτικής εξόφλησης.

Ο οφειλέτης, παρακολουθεί από την αρχική σελίδα της πλατφόρμας, τη σύνοψη των ανεξόφλητων υποχρεώσεών του, οι οποίες μπορεί να αφορούν έναν ή περισσότερους φορείς. Μέσω του Open1_EasyPay, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάλογα με το είδος οφειλής, τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει ηλεκτρονικά.

Το σύστημα καλύπτει την ηλεκτρονική πληρωμή για όλες τις βεβαιωμένες και διακανονισμένες οφειλές, αλλά και τις αβεβαίωτες. Υπάρχει δυνατότητα αυτόματου υπολογισμού τυχόν προσαυξήσεων και κρατήσεων εσόδων.

Ο αυτόματος υπολογισμός προσαυξήσεων, επιτυγχάνεται εφόσον δύναται τέτοια δυνατότητα από την άντληση στοιχείων που πραγματοποιείται από το σύστημα οικονομικής διαχείρισης του Φορέα.

Τέλος, η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής οφειλών χωρίς εγγραφή, για πολίτες που επιθυμούν να πληρώσουν κάποιο έκτακτο έσοδο, όπως κλήση ΚΟΚ, εισιτήρια εκδηλώσεων κ.λπ.

Τα πλεονεκτήματα

Συνοψίζοντας, το σύστημα Open1_EasyPay προσφέρει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τις ακόλουθες λειτουργίες:

24ωρη υπηρεσία πληρωμής υποχρεώσεων διαθέσιμη από οπουδήποτε.

Άμεση ενημέρωση για τις βεβαιωμένες και αβεβαίωτες οφειλές σε πραγματικό χρόνο.

Ενημέρωση για τυχόν προσαυξήσεις στις εκπρόθεσμες οφειλές.

Δυνατότητα πληρωμής οφειλών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, χωρίς να χρειάζονται κωδικοί web banking.

Δυνατότητα πληρωμής χωρίς εγγραφή, για έκτακτες συναλλαγές με τον φορέα.

Πλήρες ιστορικό των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν από την ηλεκτρονική υπηρεσία.

Αντίστοιχα για το φορέα, το Open1_EasyPay παρέχει:

Εξοικονόμηση χρόνου μέσα από τη μείωση της κίνησης του ταμείου και του φόρτου του τηλεφωνικού κέντρου.

24ωρο κανάλι είσπραξης οφειλών, το οποίο εν γένει συμβάλει στην αύξηση των εσόδων του φορέα και στην εξοικονόμηση πόρων του.

Ευέλικτη παραμετροποίηση στις οφειλές που επιθυμεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία.

Πλήρες ιστορικό των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν από την ηλεκτρονική υπηρεσία και αφορούν το φορέα.

Η πλατφόρμα Open1_EasyPay διασυνδέεται αυτόματα με το σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου, για την ενημέρωση των οφειλετών σε πραγματικό χρόνο αλλά και για να απλοποιήσει τις διαδικασίες του ταμείου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου